Каква прическа да си направиш за празниците

2015-12-19 23:35:00
Каква прическа да си направиш за празниците
Снимка: freedigitalphotos.net

За да изглеждаш зашеметяващо покрай празниците не е достатъчно да имаш само прекрасен елегантен тоалет. Прическата също е от огромно значение.  Ето ти няколко интересни варианта за оформяне на косата. Няма да имаш нужда от фризьор и ще ти бъде много лесно да го направиш и сама.

 

Ако искаш артистична прическа. Единственото, което трябва да направиш е да оформиш косата си на нисък испански кок, да пригладиш с гел и да прикрепиш към кока живо цвете. Изглежда доста ефектна прическа.

 

Небрежна коса. Ако имаш дълга и естествено чуплива коса, нямаш никакви грижи. Остави я да пада свободно по раменете ти. Особено ако планираш да се облечеш с дълга официална рокля. Единствено оформи вълните с малко пяна за коса и по желание сложи като украшение диадема във формата на венец с цветя.

 

 

Необикновена конска опашка. Ако роклята ти е с гол гръб, а косата – права и дълга, не се колебай да си направиш конска опашка. Тази прическа може да изглежда и много елегантно. За целта остави свободни два по-дебели кичура от двете страни на челото. Останалата коса вържи на висока конска опашка. Приглади с гел кичурите назад към тила, така че да прилепнат към главата, и ги завържи ниско, заедно с опашката.

 

Кок. Ако косата ти е със средна дължина, вържи я на висока конска опашка, след което усучи силно и завий на стърчащо кокче – нещо като така модерните сега рогчета. Добави панделка в десена на тоалета. Друг вариант, подходящ за по-дълга коса е да  вържеш част от косата високо отзад на главата с ластик, да усучеш силно и да завържеш на възел, като оформиш малко кокче/ рогче. Фиксирай с лак за коса и фиби.

 

На една страна. Ако си от момичетата, които имат обръсната от едната страна глава или просто искаш да имаш прическа на една страна, вместо наистина да бръснеш главата си, просто сплети на ситни плитчици, плътно до кожата от едната страна – така ще създадеш илюзията за голота. Останалата навий, тупирай леко и оформи с пяна.

 

Руска плитка. Това е малко по-сложно, но отново постижимо в домашни условия. Отдели един кичур отстрани, сплети на плитка и го прехвърли над челото като диадема. Останалата коса прибери на небрежен кок отзад. А можеш и направо да сплетеш две плитки, които да кръстосаш във вид на диадема над челото.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия