Кои ще са актуалните прически на 2016

2015-12-14 19:01:00
Кои ще са актуалните прически на 2016
Снимка: freedigitalphotos.net

През все още настоящата година доминират късите коси, а през идната дългите се завръщат на мода. Цветът е снежно и платинено сиво, медно, натурално рижаво и пастелно розово, гарваново черно и т.н. Ще бъде модерно да притежаваш гладко прилепнала или бохемски разрошена, асиметрична и на черта, свободно пуснати или прихванати с шнола, диадема или ефектен гребен коса. Всичко е въпрос на избор и всичко ще бъде модерно, стига прическата да бъде съобразена с формата на лицето. Ето още по въпроса.

 

Цветът. Можеш да оцветиш четири-пет кичура в контрастни тонове или да потъмниш двустранно пътеката по линията на пътя. Друг подходящ елемент при оцветяването, който може да допринесе за промяна на имиджа, а и да придаде обем на прическата ти са изсветлените краища на косата.

 

 

Да пуснеш ли дълга коса? Не се двоуми, а действай. Много актуалната през настоящата година прическа боб запазва позициите и през идната, при това не само при късите коси, а и при средните дължини. Очертава се разчупване на класическата форма на строгия боб, като освен че се удължава, прическата придобива елементи и на очарователна небрежност. Ако имаш дълга и гъста коса намажи краищата ѝ малко количество пяна и докато сушиш със сешоара, мачкай ги в ръката си. След като изсушиш косата, леко я напръскай с лак за коса. С помощта на пяна можеш да постигнеш и вълнист ефект. Напръскай обилно косата с нея, но докато е още влажна. Сплети я на стегната плитка и я остави напълно да изсъхне. Тогава я развържи и я разреши само с пръсти или с широк гребен.

 

Късите коси. Момчешките и палави къси прически изглежда никога вече няма да излязат от мода – все пак трябва да има разнообразие. Ако притежаваш такава коса, това не означава, че не трябва да се грижиш за нея и да я фризираш. Небрежният вариант може да бъде постигнат само с прецизно и редовно подстригване – тогава можеш да си позволиш, след измиване просто да оставиш косата да изсъхне и повърхностно да я моделираш с гел.

 

Аксесоарите. Акцентът при тях са едрите цветя, особено червените рози, втъкнати в косата. Ще ги откриеш и върху едри шноли, гребени или диадеми, както и върху ластици за плитки и конски опашки. Ако се съобразяваш, че е годината на огнената маймуна, според китайския хороскоп, избирай червени аксесоари или със златист оттенък, изработени от метал. Ако пък са от злато – още по-добре.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия