Модерните арт бижута на 2016

2016-01-08 19:42:00
Модерните арт бижута на 2016
Снимка: freedigitalphotos.net

Модната тенденция за идната година е насочена към масивните и многоцветни накити, а ако са дребни – задължително трябва да бъдат много. Важното е да се забелязват. Ето повече информация за бижутата през 2016 поотделно.

 

Пръстените. Модерни ще са пръстени с едри камъни – имитация на сапфир, аквамарин, топаз, рубин. Ще засилиш ефекта им, ако избереш и гривните да са в същата тоналност (въпреки че пръстен с гривна не е желателна комбинация, но има и изключения), както и лакът за нокти. Друг модерен вариант са еднотипните пръстени с камъни, надянати на четирите пръста на ръката, или комбинираните халки - по няколко и разположени по цялата фаланга на един пръст. Могат да бъдат със сходни елементи – листа, цветя, с буквите на името ти или да са декорирани с цветни камъни. Тези модели привличат вниманието и подчертават изяществото на ръката.

 

Обиците. Те са едри, дълги /често чак до рамото/ и могат да бъдат опасно тежки. За да се избегне натруфеност /пък и за да не ти бъде толкова тежко/, обикновено се носи само по една такава обица. Някои от моделите наподобяват тежки полилеи, натруфени с метални висулки, мъниста, топчета. За по-елегантните тоалети се предлагат клипсови обици, които не висят, а обгръщат като полумесец ухото по горната му извивка и придават изисканост на облеклото.

 

Гердани и колиета. Основните мотиви в бижутата на 2016-та са флорални – цветя, дървена, листа, букети, а също и птици, пеперуди, калинки, бръмбари. Изработени от цветни синтетични материали или от метални сплави, те могат да висят на кожени каишки, синджири, шнурове, въжета, усукан плат. Особено актуални са синджирите. Освен от метал, се правят и от изкуствен материал. Така изглеждат като цветни вериги от едри звена. Могат да бъдат също от дърво или кожа. Герданите са дълги, покриват пищно цялото деколте и стигат до талията. Едри мъниста, блестящи камъни, пластмасови форми, синтетични перли – това са най-честите материали за дългите гердани. Колиетата, изработени от сплави и украсени с блестящи камъни, са друг актуален модел, подходящ за стилен вечерен тоалет.

 

 

Няколко съвета за бижуто. Колкото по-пищно, ярко и шарено е бижуто, толкова дрехата трябва да е по-семпла. Ако и тоалетът е шарен, бижуто ще се загуби, а общият ефект от визията ти няма да е добър. Ако си избрала едро колие или пищен набор от гердани, добави само пръстени, но не и обици. При киченето с ефектни, големи бижута, внимавай да не прекалиш. Затова съчетай обиците само с гривни или някой пръстен. Не забравяй, че масивните украшения привличат погледа, но не отиват на всяка фигура и възраст. Ако си по-пълна, твърде едрите бижута на гърдите ще прибавят още наднормени килограми. Много слабите жени също няма да изглеждат добре с масивните накити, така че внимавай за баланса.

 

Гривните. Гривните са най-разпространеното бижу, а в предстоящия сезон ще бъдат и най-впечатляващото. Изработени от кожа, пластмаса, метал, те са много широки - от порядъка на 5-7 см, като често са по две, даже три на едната ръка. Често гривните се поставят върху ръкава – на блуза, рокля, дори на палто, а също и върху ръкавица.

 

Брошки. Те са в споменатите флорални мотиви, сред които се открояват розите. Букетчета от цветя, птици, пеперуди могат да украсят всеки летен тоалет, включително семплата тениска. С тях ефектно можеш да носиш ефирен шал или парео, да ги закачиш върху сламена шапка, чанта, даже върху платнени сандали. Екстравагантен акцент е брошката да бъде поставяна не върху предницата на дреха, а на ръкава й. Брошки във формата на шпага или закачени върху панделка, като медал, се предлагат за ревери на сака /мъжки и дамски/, блузони, якета, палта.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия