Как да се гримираш, когато си болна

2015-12-13 11:01:00
Как да се гримираш, когато си болна
Снимка: freedigitalphotos.net

Навън става все по-студено и за жалост настинките нападат много хора. Често се налага да излезеш от вкъщи с настинка. За жалост училището, работата и университетът не се съобразяват със здравословното състояние.Ето как да прикриеш настинката си с грим.

 

Лицето. Настинката и грипът се отразяват зле на кожата на лицето - тя става по-бледа, суха и чувствителна, а в резултат на това придобиваш изморен и измъчен вид. За да върнеш енергията на кожата, наплискай лицето с прохладна вода. След това обтрий лицето и шията с тоник и нанеси обилно количество хидратиращ крем, най-добре със сияен ефект. Остави кремът да попие добре. Ако имаш сенки под очите, замаскирай ги с коректор с жълтеникав оттенък. Ако кожата се бели (а това се случва често при простуда), не използвай фон дьо тен, тъй като той ще подчертае проблема, вместо да го прикрие. Може да опиташ да отстраниш мъртвите кожни клетки с помощта пилинг. Но най-добре вместо фон дьо тен, ползвай лека прозрачна основа за грим със светлоотразяващи частици.

 

 

Носът. Ако по време на настинката носът ти е зачервен, нанеси малко количество тонална основа със зелен нюанс – това ще неутрализира зачервяванията и кожата ще изглежда по-равна. Ако нямаш тонална основа, може да я замениш с обикновен коректор - неговите маскиращи способности са няколко пъти по-високи от обичайния тонален крем.

 

Бузите. Леко румените бузи винаги придават по-свеж вид. Нанеси на скулите малко кремообразен руж с нежен розов цвят. Когато си настинала, не ползвай прахообразен руж – от него и без това изсушената кожа ще започне да се бели още по-силно. Не се опитвай да прикриеш бледия тен на лицето с бронзант – той само ще подчертае болнавия вид.

 

Очи. При простуда очите често се зачервяват и сълзят, а клепачите подпухват. Поради тази причина не е целесъобразно да използваш сенки, спирала и молив за очи. Най-добре оформи веждите си с молив пудра или спирала. Ако те са по-гъсти и тъмни, единствено ги среши и ги фиксирай с помощта на гел. Не слагай спирала, а подчертай миглите с безцветен гел. Така образно ще възвърнеш свежестта им.

 

Устните. Не пропускай да си сложиш балсам, след което нанеси гланц в светлорозово или светлобежово с блясък.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия