Какъв грим да слагаш, когато носиш тъмно червило

2015-11-16 16:45:00
Какъв грим да слагаш, когато носиш тъмно червило
Снимка: freedigitalphotos.net

Тази зима ефектната драматичната визия с тъмни устни става особено актуална. Но за да постигнеш този грим, се иска да знаеш как точно да го направиш, тъй като границата е много деликатна и лесно може да бъде прескочена. Модерните тъмни червила са доста взискателни. Ето какви са основните правила, за да постигнеш страхотна визия.

 

Сложи светла основа. Тъмното червило стои добре само на светъл фон дьо тен. Забрави за мургавите нюанси и ефекта на бронзовия загар. Независимо от нюанса на червилото, тъмната основа би придала на лицето ти мръсен вид. Твърде светлият фон дьо тен обаче не стои добре на всяко лице. Затова трябва да разбереш кой нюанс подхожда най-добре на очите и косата ти. Търси светлите, бледи тонове. Прекалено бледите, почти бели, в комбинация с тъмно червило ще те накарат да заприличаш на мъртвец, което също трябва да избягваш.

 

 

Очите. В този случай акцентът пада не върху очите, а върху устните. Но тъмните устни са не просто акцент, те приковават погледа и фокусират вниманието веднага и за дълго. Това означава, че очите трябва да останат на заден план. Може да използваш грим, но съвсем деликатно и като количество, и като цветове. Бежовите, неутрални нюанси са напълно достатъчни. Дори спиралата на миглите може да бъде не в черно, а в много тъмно кафяво или без цвят, за да не акцентира върху очите (ако например имаш естествени много дълги и гъсти мигли). С малко по-тъмен нюанс сенки би могла да коригираш леко формата на очите, ако се налага, но без да се стремиш към опушен грим. Моливът и очната линия тук не се препоръчват.

 

Руж. Добре оформените скули са предимство, тъй като създават красив релеф на лицето. Дори и на по-пълното. Но не всеки притежава такива. Ружът би могъл да извае скулите, когато те не са така добре оформени. Но е важно да го използваш изключително умерено. Подходящият нюанс за такъв тип грим е възможно най-деликатният от гледна точка на цвета. А дали ще бъде в прасковено, или в розово, това вече зависи от тена, цвета на косата и очите. Но е важно да бъде светъл, дискретен, без блясък и лъскави пигменти.

 

Червилото. Тъмното червило изисква изключително прецизно нанасяне. Ако нямаш добре оформени устни, може да постигнеш красив контур с помощта на молив за устни. Но не прекалявай с очертанията, защото иначе рискуваш да изглеждат неестествени. Следвай максимално естествените извивки и само ако се налага, тогава коригирай формата с линията на молива. Внимателно подбери червилото, за да подхожда на косата, очите и тоалета ти.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия