Защо да ядеш ядки и защо да НЕ ядеш сладко

2015-12-12 11:55:00
Защо да ядеш ядки и защо да НЕ ядеш сладко
Снимка: freedigitalphotos.net

Едва ли има някой, който да не обича поне един вид ядки, както и много сладко. Хубавото е, че повечето ядки са полезни и се отразяват добре на организма. Но лошото е, че сладкото пък се отразява зле. Ето как и защо.

 

 

Яж ядки всеки ден. Шепа ядки на ден топят мазнините. Освен това те защитават организма от много болести и то за дълго. Учени откриват, че консумирането на ядки повишава нивата на серотонин – хормона, който намалява апетита, засилва усещането за щастие и подобрява работата на сърцето. Ядките съдържат много здравословни мазнини и антиоксиданти, затова те помагат при топенето на излишните килограми и за намаляване на опасността от диабет тип 2. Специалистите твърдят, че дори само една шепа ядки на ден (няма значение какви - бадеми, орехи, лешници и т.н.), се отразява много добре на здравето ти. Това помага на хора, страдащи от метаболитен синдром. Той се изразява с прекалено натрупване на мазнини, висока кръвна захар, както и кръвно налягане.

 

Не прекалявай със сладкото. За жалост някои от жените, които прекаляват със сладкото, често страдат от нежелано окосмяване. Според проведено проучване, всеки десети човек има този неприятен проблем. Представителките на нежния пол, които консумират прекалено сладки продукти, за жалост имат окосмяване на места по тялото, където по принцип не трябва да го имат - гърди, лице, корем, гръб, горната част на устната. Но малцина се сещат откъде всъщност идва проблема. Да, вярно е, че за някои определени раси е характерно по- буйното окосмяване. Но съществуват и други фактори, които нямат никакво отношение към произхода. Тортите и сладкишите, съдържащи големи количества рафинирани въглехидрати, могат не само да ти прибавят някой и друг излишен килограм към фигурата, но и да причинят нежелано окосмяване. Сладкарските изделия имат висок гликемичен индекс, уточняват дерматолозите. При постоянната им консумация инсулинът става все по-малко ефективен. Налага се организмът да го произвежда в по-големи количества. Именно това условие е причината за появата на излишното окосмяване. Така че гледай да ограничиш консумацията на сладко или отиди на лекар, за да провериш хормоните си, ако видиш по-обилно окосмяване.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия