Как да експериментираш с очната линия

2015-11-11 16:50:00
Как да експериментираш с очната линия
Снимка: freedigitalphotos.net

Очната линия е един от най-съществените детайли при грима. Тя винаги е актуална и можеш да си позволиш да експериментираш с нанасянето ѝ. Ето няколко идеи.

 

Къса. Този тип отива почти на всички, а и е най-лесен за правене. Линията започва от средата на окото и уголемява дори малките очи. Много подходяща е, ако няма да слагаш друг грим, в комбинация със светли сенки или само с база.

 

Дебела. Линията е тънка във вътрешната част на окото и постепенно се удебелява към външната. Имай предвид обаче, че този тип линия не е подходящ за жените с малки очи. Много важно е също да се постигне идеална симетрия в дебелината и на двете очи.

 

Постави много дебела очна линия върху горния клепач. Нека бъде равномерна по дебелина в началото и края, но трябва да знаеш, че не е подходяща за всички. По-нетрадиционна е и отива предимно на жени с големи очи. Смята се за леко гръндж и често е предпочитана от по-младите момичета.

 

Котешко око. Рисува се много по-дебела линия на горния клепач, леко извита нагоре в края, и съвсем тънка линия на долния клепач. Ефектът е много красив и в комбинация със сенки е идеален дори за официален вечерен грим.

 

 

Обърнато котешко око. Ефектът е точно обратният рисува се дебела очна линия на долния клепач, като извивката не е във външния край на окото нагоре, а във вътрешния и сочи надолу. На горния клепач линията е тънка и стига до средата. Този ефект е много подходящ за очи с удължена форма, защото при по-кръглите създава по-скоро умора на погледа.

 

Добави завъртулка в края. Така също ще разнообразиш доста успешно. Може да нарисуваш черта успоредна на тази, която следва извивката на окото, или втора, която тръгва от нея, но е по-права и по-издължена. Вариантите за допълнителна украса са безброй. Просто използвай въображението си.

 

Цветна. През зимата модерните цветове са зелено, тъмносиньо, лилаво, използвай ги и като очна линия. Ако обичаш да експериментираш, съчетай два или дори три цвята очна линия. Единият вариант е да поставиш една черна очна линия, а над нея втора в цвят. Така ще постигнеш контраст. Другият вариант е цветовете да преливат един в друг в една и съща линия.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия