Как да задържиш теглото си, след като се отървеш от излишните килограми

2015-11-09 12:10:00
Как да задържиш теглото си, след като се отървеш от излишните килограми
Снимка: iStock

Повечето хора си мислят, че при борбата с излишните килограми най-трудно е да се отървеш от тях. Всъщност е доста по-трудно да ги задържиш, след като приключи диетата. Може да е трудно, но не е мисията невъзможна. За да успееш да задържиш свалените килограми, просто трябва да следваш нашите съвети:

 

Захрани се добре след диетата – много хора пропускат захранването, смятайки го за не толкова важен процес. Груба грешка! За да успееш да запазиш постигнатите резултати, задължително трябва да захраниш тялото си правилно.

 

 

Храни се редовно – хубаво е да се храниш често и по малко, за да може метаболизмът ти да работи правилно. В никакъв случай не прави грешката да се храниш веднъж на ден с огромно количество храна. Също така не бива да пропускаш закуската, защото тя е най-важното хранене за деня. Може да се ръководиш от поговорката „Закуската изяж сам, обяда раздели с приятели, а вечерята дай на враговете си“.

 

Спортувай – не е нужно да си всеки ден във фитнес залата и да се потиш часове наред в нея, но задължително отделя между половин и един час дневно за някаква физическа активност по твоя вкус.

 

Отърви се от старите си навици – за да натрупаш излишни килограми, значи си имал вредни хранителни навици, които трябва да останат в миналото. Създай си нови, здравословни навици, които ще ти помогнат да имаш привлекателно тяло и крепко здраве.

 

Не приемай празни калории – за съжаление, едни от най-вкусните неща съдържат т.нар. „празни калории“. Хубаво е да изключиш от менюто си сладкишите, алкохола и всякакви junk foods.

 

Мери се редовно – препоръчително е да го правиш всеки ден, но ако ти се струва прекалено, проверявай теглото си поне веднъж седмично. Така ще може да реагираш навреме, ако видиш, че си качил 1-2 килограма. Много по-лесно е да се отървеш от тях, отколкото от 5-6 килограма.

 

Намери си съмишленик - много по-лесно ще ти бъде по време и след диетата, ако имаш приятел, който я прави с теб. Хем между вас ще има някакво състезание кой ще се отърве по-бързо и по-лесно от излишните килограми, хем ще си помагате, когато ви писне и сте на път да се откажете.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия