Какво трябва да знаеш за употребата на бръснача

2015-11-07 16:42:00
Какво трябва да знаеш за употребата на бръснача
Снимка: freedigitalphotos.net

Много жени доста често посягат към бръснача, когато нямат достатъчно време да отидат на кола маска или да използват епилатор за отстраняването на космите си. Бързо е и не боли. Но ако го правиш прекалено бързо, е възможно да се срежеш и да потече кръв. Така че най-добре прочети следните съвети преди да използваш бръснач, за да премахнеш космите си.

 

Кога да го използваш? Най-добрият момент е, когато си под душа. Сложи обилно сапун или душ гел на местата, по които искаш да минеш с бръснача, така че да се образува пяна. Целта е кожата да стане възможно най-мека, по този начин опасността от наранявания с ножчето на бръснача е много по-малка.

 

Какъв да изпозлваш? Задължително си купи подходяща самобръсначка, която е направена за жени. Те са специално адаптирани за извивките на тялото ти и са по-малко наострени, отколкото тези, които са пригодени за мъже. Но най-важното е никога да не се бръснеш с бързи отсечени движения. Може да използваш пяната за бръснене на партньора ти, а след това и афтършейва му. Кожата ти ще стане мека и пухкава като на бебе. Плюс това по този начин ще спазваш по-лесно линията на бръснене.

 

 

Как да го направиш? За да постигнеш желания ефект и да нямаш и косъмче, след като си се бръснала, трябва да насочиш бръснача срещу растежа на косъма. Бръснеш отдолу нагоре. Под мишниците също по този начин се спазват посоките. Иначе космите ти ще пораснат отново много по-бързо.

 

Не прави това, което правят мъжете. Те обикновено потупват бръснача, за да изпадне пяната заедно с вече отстранените косми. След като си свършиш работа, измий старателно бръснача и с хартийка се опитай да отстраниш полепналите косми по ножчето. Желателно е също така да дезинфекцираш самобръсначката със спирт, тъй като пространството между ножчетата е свърталище на бактерии. Това е много опасно, защото при следващата употреба е твърде възможно да се замърсиш или да хванеш гъбички.

 

Нашият съвет като цяло е да избягваш да използваш самобръсначка, за да отстраняваш космите си, тъй като след бръснене те стават груби подобно на мъжките. След това ако решиш да отидеш на кола маска или да използваш епилатор, ще те боли много повече. Кола маската е най-добрият метод за епилиране, защото е много по-трайно и космите не стават твърди.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
redbul2
преди 8 години

"Не прави това, което правят мъжете. Те обикновено потупват бръснача, за да изпадне пяната заедно с вече отстранените косми."Не знам какво правят мъжете. Но самобръсначката не се потупва за да падне пяната заедно с космите, а се обръща с опакото нагоре и се поставя под силна струя вода от чешмата. Гледаш струята да тече точно върху ножчетата. Издърпваш малко встрани и отново под водната струя, докато паднат и последните косми. Ако пяната не е много гъста като крем, би трябвало всичко да падне в мивката.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия