Какво да правиш, когато кожата на лицето ти е изтощена

2015-11-03 16:54:00
Какво да правиш, когато кожата на лицето ти е изтощена
Снимка: freedigitalphotos.net

Понякога, колкото и млада да си, възможно е да започне появата на леки бръчици в някои области или просто кожата ти да се умори от постоянната употреба на грим. Това може би е причината, както и бурния нощен живот, който водиш, недоспивайки си. Ние ще те насочим какви продукти да използваш, за да се справиш с тази изтощена кожа.

 

Използвай овлажняващ крем. Редовното овлажняване на кожата наистина може да помогне много в борбата с умората ѝ. Много добре действат кремовете с хиалуронова киселина – вещество, благодарение на което кожата наистина се изглажда.

 

 

Ретиноиди. Те карат организма ти да произвежда повече колаген, който се бори с умората. Можеш да си купиш без рецепта различни средства съдържащи ретинол, или да се обърнеш за съвет към лекар. Не забравяй да спазваш инструкциите за употреба на препаратите и да имаш търпение. В повечето случаи ще ти се наложи да почакаш от 6 седмици до 3 месеца, за да видиш истинския резултат. И никога не забравяй за слънцезащитните кремове! Кожата се сбръчква от прекаленото ѝ излагане на слънце.

 

Не прекалявай с козметиката срещу стареене. Не си струва да използваш едновременно повече от 1-2 средства против стареене на кожата. Иначе можеш само да предизвикаш раздразнение, което ще накара кожата наистина да изглежда състарена. По-добре започни с един крем, а следващия започни да нанасяш след месец. Ако изобщо имаш нужда от такива.

 

Използвай леки тонизиращи кремове. Тежките матови тонизиращи кремове визуално състаряват кожата, затова избирай по-леките и овлажняващи продукти. Ако искаш да скриеш черни точки, пъпки или възпаления, използвай подходящ коректор. Опитът да скриеш дефектите си под дебел слой козметика само ще ги направи по-очевидни и те ще привличат вниманието на околните.

 

Използвай подходяща пудра. Леката прахообразна пудра ще направи грима по-ефирен и няма да се загнезди, подчертавайки недостатъците на кожата. Избирай пудра, съдържаща микрочастици от минерална слюда, които отразяват светлината и  кожата ти ще сияе.

 

Грим за очи. Очертаването на очите е един от начините, чрез който можеш да прикриеш умората. Избирай матови, а не перлени сенки за очи, тъй като излишният блясък привлича погледите към всички несъвършенства на кожата. Сенки в неутрални оттенъци – това  е на-добрият избор в случая.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия