Високите токчета [част първа]

2015-11-12 17:15:00
Високите токчета [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Високите токчета несъмнено правят една жена да изглежда по-секси от всякога. Ефектът, който се постига чрез високите токчета е стегнат глезен, дълъг крак, изправен гръб, изпъчени гърди и леко вирнато дупе. Това е мечтата на всеки мъж. Ето какво ще ти разкажем още за високите токчета, както и ще те запознаем с модерните модели обувки този сезон.

 

Трябва да знаеш обаче, че не всяка жена умее да носи високи обувки. Някои не могат да вървят с тях и не изглежда добре. Походката е неуверена, коленете са прекалено свити и треперят, а ханшът се люшка. Ако и ти имаш този проблем, по-добре тренирай вкъщи как да го оправиш, но в никакъв случай не излизай така навън.

 

Високите токчета влияят положително не само на визията, но и на здравето и секса. Когато жените носят такива обувки, се стимулират мускулите на малкия таз, които влияят на механизма на оргазма. Твърди се, че ако жената носи високи токчета преди секс, ще се радва на по-пълноценен оргазъм. Също така носенето им е вид гимнастика. Стяга прасеца и се равнява като упражнения за малкия таз. Негативът е обаче е, че коленете са под много  голямо напрежение, което в по-напреднала възраст може да предизвика проблеми.

 

Високите токчета са фетиш за мъжете. Каквото и да си говорим, жените носещи токчета действат умопомрачително на мъжете. Няма мъж, който да не се обърне след жена, която носи такива обувки.

 

 

Недей да носиш прекалено високи обувки. Те са твърде непрактични, особено за ежедневието. Освен това обувките с високи токчета наклоняват стъпалото надолу и напред и причиняват дискомфорт на пръстите на краката, които се извиват, за да заемат тази форма. Колкото повече краката са поставени в това положение, толкова по-голям е рискът от скъсяване на Ахилесовото сухожилие. Неподходящи обувки могат да причинят различни проблеми – свиване на пръстите и дори скупчването им един върху друг, което води до подуване на палците, образуване на мазоли и куп други неприятности.

 

Какви обувки да носиш в ежедневието си? Най-високите токчета, които можеш да си позволиш на носиш всеки ден са около 5см. На такава височина ще можеш да се чувстваш удобно през целия ден. Ако високите обувки са ти неудобни, по-добре се ориентирай към пантофки или гуменки, които няма да ти причиняват неудобство.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия