Тенденциите при дамските палта

2015-11-02 17:31:00
Тенденциите при дамските палта
Снимка: freedigitalphotos.net

През сезон есен-зима модерни ще бъдат палтата в стила на 70-те години. Също така актуални са както дълги до глезените, така и късите. Разнообразието на пазара е толкова голямо, че със сигурност ще намериш това, което да ти харесва. Ще ти дадем малко повече информация за модерните дамски палта през този сезон.

 

Каква дължина е най-подходяща? Дължината на палтата тази зима няма значение. Модерни са моделите от всякаква дължина. Някои дори опират земята, а други са много къси. Дългите са пищни, топлят цялото тяло, но имат дребния недостатък да обират нечистотиите по улиците. Късите са далеч по-удобни за активен градски живот без придвижване с автомобил, но не обгръщат цялото тяло и съответно не топлят еднакво навсякъде (краката в този случай са видимо ощетени, кръста донякъде също). Има и междинни варианти – до средата на бедрата, до и под коленете, но с тях трябва да се внимава, тъй като не всеки модел стои добре на всяка фигура. При ниска и пълна фигура например палтото тип камбана с дължина около коленете ще разшири допълнително обема в средната част и ще направи силуета още по-пълен.

 

 

Задължително избери кройка според фигурата. Няма как да не се съобразиш с тази толкова значима подробност, ако искаш да изглеждаш добре в палтото си. Модата, при която някои дами купуват палто двойно по-голям размер, не е подходящо да се спазва от жени с нисък ръст. Твърде вталените модели, които подчертават всяка извивка на тялото пък трябва да бъдат носени от жени, които притежават стройна фигура. Важно е и с какво ще съчетаеш палтото. Трапецовидният модел например не стои добре с дълга до глезените широка пола, тъй като превръща силуета в подобие на пирамида.

 

Модерни цветове. Този сезон палтата освен разнообразни, са и много приятни за носене. Причината е в топлите и меки материи, които създават усещане за уют не само при пипане, а и на външен вид. Цветовете пък са много разнообразни. Освен традиционните за студените месеци черно, бяло, различни нюанси на червеното и кафявото, този сезон ще се носят и много ярки багри: жълто, розово, синьо, оранжево, зелено. Някои нюанси са изключително смели и предизвикателни, други – в по-пастелна гама.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия