Как да носиш късата си коса

2015-10-31 12:00:00
Как да носиш късата си коса
Снимка: freedigitalphotos.net

Напоследък стана актуално и жените да носят екстравагантни къси коси. Не обаче на всички отива дадена прическа. Ще те запознаем каква къса коса да носиш според формата на лицето ти.

 

Кръгло лице. Много е важно да избереш такава фризура, която да не закръгля още повече лицето ти в областта на бузите. Карето например не е подходящ вариант, защото подчертава точно тази част на лицето. Твърде късата коса също не е добра идея. Хитовата прическа пикси, особено ако бъде съчетана  различни нюанси на косата, ще издължи много приятно лицето и ще изглеждаш прекрасно.

 

 

Овално лице. Овалното лице има перфектни скули, по-широка (но не прекалено) горна част, леко издължена линия и красиво заоблена брадичка. С такава форма почти няма къса прическа, която да не стои добре. Спокойно можеш да експериментираш дори с нещо по-необичайно и нестандартно. Единственото, с което е добре да се съобразиш, е видът на косата ти. Ако е плътна и гъста, избери прическа, която  не е твърде обемна, за да не стои като калпак на главата. При по-фина и слаба коса, заложи на раздвижените фризури, които да добавят нужния обем.

 

Продълговато лице. Основната характеристика на този тип лице е, че челото, брадичката и бузите са разположени по дължина. Затова е необходимо да добавиш малко обем на ширина, когато си избираш прическа. Твърде гладките и прекалено къси прически не са сред най-добрия избор. Но тези със средна дължина и рошавите са точно това, с което ще изглеждаш най-добре. Идеалният вариант е асиметричната фризура, която достига нивото на брадичката, след което артистично се разпилява около лицето.

 

Лице, подобно на триъгълник. При него челото и скулите са по-високи, а брадичката е малка и тясна. Така се създава впечатлението за триъгълна форма. С избора на къса прическа трябва да се внимава. Тя лесно може да балансира лицето, но и да подчертае още повече острите черти. Избери такава, която скрива, поне отчасти челото. В същото време на нивото на брадичката е добре да има повече обем, за да добави ширина в тази част на лицето. Ако косата ти е къдрава, остави къдриците точно в тази зона.

 

Квадратно лице.  Формата изглежда кръгла заради по-масивната челюст. За да смекчиш визията, избери обемна къса фризура с рошав ефект. Би могла да оставиш един кичур, който да пада небрежно от едната страна на челото. Целта е да разчупиш квадратът, който се получава от почти еднаквата ширина на челото и челюстта.

 

Късата коса изисква голяма грижа и винаги се нуждае от сешоар и фиксатори. Използвай такива продукти, които щадят косъма и възстановяват структурата му.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия