Как да релаксираш

2015-11-10 21:00:00
Как да релаксираш
Снимка: freedigitalphotos.net

Забързаното ежедневие се отразява по неблагоприятен начин на здравето ти. Колкото и да си зает/а, трябва да намираш начин да релаксираш. Ние ще ти дадем няколко съвета как да го направиш.

 

Медитирай. Медитацията подобрява когнитивните функции, а същевременно е доста проста за изпълнение. Отдели 10 минути, намери удобно място, затвори очи, отпусни мускулите си и се съсредоточи само върху едно нещо, независимо дали е обект в стаята, или образ в съзнанието ти. Номерът е да останеш фокусирана и да не позволяваш други мисли или странични шумове да те разсеят. Така ще освободиш съзнанието си от натоварващи мисли и лоша енергия.

 

Създай си пространство за релакс. Пространството за релакс не е необходимо да е стая, то може да бъде кътче от спалнята ти. Важното е да имаш пространство в дома си, което да е посветено на релаксация. Удобното кресло и приглушеното осветление ще създадат прекрасен уют и възможност за почивка. Забрави смартфона си, време е да се отпуснеш и да отделиш време за себе си – чети книга или гледай филм.

 

Разхождай се. Дори една кратка разходка в квартала е в състояние да стимулира ендофини, които намаляват хормоните на стреса в организма.

 

Бъди активен/а. За да се справиш със стреса, трябва да се чувстваш силен/а психически и физически. Упражненията помагат за увеличаване на ендофините и намаляване на стреса. Физическата активност води до понижаване на емоционалната интензивност и те освобождава от напрегнатите мисли, тъй като се съсредоточаваш върху правенето на упражненията.

 

 

Създавай контакти и общувай с приятелите си. Всеки има нужда от забавления и среща с приятели. Тези приятни емоции ще ти помогнат да се отпуснеш. Също така е хубаво да създаваш нови връзки, тъй като те може да се окажат полезни в бъдещите ти начинания.

 

Поставяй си нови цели и предизвикателства. Независимо дали те са професионални, или лични. Така ще станеш уверена и емоционално калена, за да се справяш със стреса. По този начин при наличието на проблем ще си в състояние да поемеш контрол, вместо да бъдеш пасивен/а.

 

Дишай дълбоко. Дишането играе важна роля в подхранването на тялото. Дихателните упражнения помагат да се отпуснеш. Поемането на дъх може да ти помогне да се освободиш от напрежението, това е благодарение на допълнителния тласък на кислород.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия