Няколко глезотийки, за да поддържаш краката си красиви

2015-10-17 14:55:00
Няколко глезотийки, за да поддържаш краката си красиви
Снимка: freedigitalphotos.net

Краката винаги правят впечатление, особено на мъжете и през лятото. Ето няколко полезни бюти съвета как да ги поддържаш, за да изглеждат още по-добре.

 

Масажирай ходилата всеки ден, за да ги предпазиш от изсушаване и да намалиш подуването им. Ако се нуждаеш от бърза терапия на стъпалата, масажирай ги с вазелин, като го смесиш с няколко капки ароматно масло.

 

 

Хубаво е обувките да не бъдат плътно стегнати и да имаш малко място, в което да си мърдаш пръстите - около 5мм от върха до петата на обувката.

 

Понякога не обръщаш внимание на ноктите на краката си, но трябва. Често те се запаряват заради затворената обстановка, в която са повечето време и се чупят. Яж храни, богати на цинк, желязо и мастни киселини, за да бъдат здрави.

 

Поне веднъж месечно посещавай педикюристка. Никога не лакирай ноктите на краката точно преди лягане. Дори и тежестта на копринен чаршаф може да развали лака. Също така в никакъв случай не използвай метални пили за нокти, тъй като те са прекалено твърди и ги нараняват. А ако имаш тънки нотки, консултирай се с козметик, защото може би имаш някакъв здравословен проблем. Иначе не се притеснявай да експериментираш с цветовете на ноктите на краката – внасяй разнообразие или пък си сложи френски педикюр. Той винаги изглежда стилен и ненатрапчив.

 

По принцип краката носят наследствен ген. Увери се, че родителите ти нямат никакъв проблем. Ако имат, провери себе си за същия, за да можеш да го оправиш навреме.

 

Ако искаш кожата на краката ти да бъде мека, намажи ходилата си обилно с крем, обуй памучни чорапи и стой така през цялата нощ. Другия вариант е да ги потопиш в топла вода за 20 минути.

 

Използвай пила за пети, с която да премахваш мъртвата кожа от тях. Но кожата на стъпалата е четири пъти по-тънка от всяка друга част на тялото. Така че не прекалявай с пилинга и я третирай внимателно.

 

Сменяй височината на токчетата си всеки ден, за да предпазваш мускулите на гърба и краката си.

 

След като се прибереш от училище/работа дарявай краката си с поне 20-минутна почивка – вдигни ги върху възглавница, така че ходилата да бъдат на нивото на главата или по-високо.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия