Псевдо здравословните храни, които не бива да консумираш

2015-09-29 12:38:00
Псевдо здравословните храни, които не бива да консумираш
Снимка: iStock

Има доста здравословни храни на пазара, които хем не вредят на фигурата, хем са полезни за здравето. Но наистина ли всичките здравословни продукта са такива?

 

През последните години свойствата на доста храни и напитки са се променили до неузнаваемост, като тази промяна е вследствие на експериментите в областта на генната модификация.

 

Кои са продуктите, за които ни убеждават, че са здравословни, но всъщност не са?

 

Пуканки от микровълнова печка – има стотици диети, в които консумацията на пуканки е разрешена и диетуващите си мислят, че е безопасно да консумират и пуканки, направени в микровълнова. Това обаче не е така! Пакетите, които съдържат пуканките, са пълни с химикали и имат огромни количества мазнина. Също така е доказано, че те съдържат синтетични вещества, които увеличават риска от Алцхаймер и безплодие. Ако обичаш да си правиш такива пуканки у дома, задължително си купувай пакети, в които няма съставката „диацетил“. А най-добре си вземи истинска царевица за пуканки и си ги направи здравословни.

 

 

Соя – всъщност тя е генномодифицирана. Това се прави, за да се повишат показателите на реколтата и имунитетът ѝ към различните вредители. Употребата на соеви продукти може да доведе до алергии, нарушения на месечния цикъл и намаляване способността на организма да усвоява витамините В12 и К, както и магнезий, цинк и калий.

 

Сок от грейпфрут – тук влизат както известните добавки с екстракт от грейпфрут, така и фрешовете. В литър от тази течност има толкова захар, колкото човек ще приеме, ако изяде една лъжица захар. Грейпфрутът съдържа антиоксиданти и полифеноли, които обаче могат да се усвоят от организма, само ако плодът се консумира пресен, а не под формата на сок.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия