Трикове, които ще ти помогнат да създадеш илюзията, че косата ти е гъста

2015-09-28 12:16:00
Трикове, които ще ти помогнат да създадеш илюзията, че косата ти е гъста
Снимка: iStock

Има момичета, които се радват на гъста грива, но, за съжаление, има и такива, които имат тънка коса и правят всичко възможно, за да я направят да изглежда по-гъста. Факт е, че гъстата коса винаги е привличала вниманието на мъжете и е карала доста жени да завиждат на притежателката ѝ. Не се ядосвай, ако по рождение нямаш гъста коса, защото има няколко трика, които ще ти помогнат да я направиш да изглежда такава:

 

Прави си косата на вълни – сигурно си забелязала, че когато косата ти е права, тя изглежда по-тънка. Затова ѝ вкарай допълнително обем, като си направиш големи и меки вълни. Може да се сдобиеш с такива, като използваш дебела маша и разделиш къдриците с пръсти.

 

 

Използвай сухи шампоани – те са под формата на спрей и са подходящи за тънки коси, които са склонни към омазняване. Те са с безводна формула, която абсорбира мазнините по косъма и скалпа. По този начин не е нужно да миеш косата си всеки ден, а това ще има благоприятен ефект върху нея. Също така сухите шампоани правят косъма по-дебел и придават свежест на цялата коса.

 

Носи косата си на една страна – когато косата е на път, тя изглежда по-сплескана. Затова започни да я носиш на една страна през едното си ухо. Сложи си малко лак върху непокорните корени и оформи прическата си с пръсти.

 

Използвай сешоар – за да направиш косата си по-обемна, трябва да я сушиш, като обърнеш главата си надолу към краката. След това започни да създаваш обем, като прокарваш пръсти през нея, докато използваш сешоара. Може да използваш и кръгла четка, с която леко да навиваш всеки кичур под 90-градусов ъгъл. По този начин ще създадеш допълнителен обем в корените на косата.

 

Използвай ролки – ако нямаш, отиди и си купи от големите ролки, които са използвали преди години. Те ще ти помогнат да получиш вертикални пружиниращи къдрици. Това става лесно, но задължително, преди да навиеш кичура на ролката, пръсти малко лак за коса, за да се задържи къдрицата максимално дълго време.

 

Спи си вързана коса – добре е да си създадеш навика да заспиваш с коса, вързана на висока конска опашка. По този начин на сутринта, когато я пуснеш, ще имаш обем в корените.

 

Смени продуктите си за коса – не е нужно да пръскаш сума ти пари за продукти за обем на косата, но е добре да се снабдиш с няколко – шампоан, балсам, пяна и т.н.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия