Как да се справим с цъфтящите краища на косата

2014-11-30 17:11:00
Как да се справим с цъфтящите краища на косата
Снимка: freedigitalphotos.net

Красивата коса е мечта на всяко момиче. От древността, женската красота се е определяла и според косата. В днешно време сме облагодетелствани, защото разполагаме с всякаква козметика, която ни е в помощ и можем по-лесно да поддържаме здрава и красива грива. Но голям проблем на много момичета са сухите и цъфтящи краища. Те правят косата накъсана, с неприятен вид и остра на допир. Какво да направим, за да избегнем тези досадни цъфтежи.

 

Грижата за косата трябва да бъде комплексна. За съжаление, има много момичета, които не знаят как да се погрижат за косата си или използват грешни продукти. Няма как да имате здрава и красива коса, ако не се грижите за нея от косата до върха.

 

Фризьор. Фризьорите не са страшни, ако са професионалисти и си разбират от работата. Не бива да си мислите, че ходенето на фризьор два пъти годишно, ще ви осигури дълга коса. Върлува митът, че няма смисъл да се подстригваме често, ако искаме да имаме дълга коса. Проблемът е, че всяка коса е различна и някои коси цъфтят повече. Това означава, че някои момичета могат да се подстригват през около 4 месеца, но други е добре да го правят през около 2 месеца.

 

 

Един път вече цъфнала коса се оправя само с ножицата. Не можете да оправите вида ѝ, ако първо не я подстрижете, а след това можете да започнете с грижите, които предотвратяват цъфтенето. Не бива да пропускаме фактът, че косата „се проскубва“. Агресивното ресане, дърпане, докосване, прическите накъсват косата в краищата. Така видът ѝ се разваля и тръгват и цъфтежи. Затова е добре да се подстригвате на няколко месеца.

 

 

Маски и подхранване. След като сте посетили фризьора си, трябва да се погрижите за подхранването на косата. Важни са две неща: протеините и маслата. Косата се изтощава от топлинната обработка и третирането, а това я накъсва. Протеинът е продуктът, който може да я възстанови. Хубаво е да ползвате такива продукти поне един път седмично или един път на две седмици.

 

Маслата хидратират косата и я подхранват. Можете да си правите домашни маски с масла. Много полезни за косата са бадемовото, аргановото, кокосовото масло, както и това от жожоба. Прибавете жълтък и мед за подхранване. Хубаво е да прекарате поне 2-4 часа с тази маска, като я нанесете от корените до дължините и увиете главата си в найлонова шапчица и хавлиена кърпа.

 

Трябва да знаете, че много по-лесно цъфтят косите, които са подложени на често третиране. Ако се изправяте дори един път седмично, използвате сешоар, бои или агресивни шампоани. Задължително използвайте домашни маски или купени продукти, които да подхранват силно косата.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
daniela0108
преди 9 години

абе хубаво е да използваш термо протектор, защитава косата от накъсване, аз нямам никакъв проблем с омазняване и други такива, този на дезърт есенс, който използвам сега даже подхранва косата, препоръчвам ти го ;)

Lia
преди 9 години

досега не съм използвала термо протектор, този, който използваш ти, надежден ли е, защото ме е страх да не ми се омазни бързо косата от него?

daniela0108
преди 9 години

За да не си изтощавам косата допълнително, винаги използвам термо протектор като я суша. Сега съм с такъв на Desert Essence и съм много доволна.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия