Разбери отговорите на най-важните въпроси, свързани с красотата

2015-09-14 13:15:00
Разбери отговорите на най-важните въпроси, свързани с красотата
Снимка: iStock

Представителките на нежния пол се интересуват изключително много от външния си вид. Затова е хубаво да бъдат добре информирани и да знаят отговорите на няколко важни въпроса, свързани с красотата. Кои са те?

 

Колко често трябва да се мие лицето? - препоръчително е това да става два пъти дневно – сутрин и вечер. Ако обаче кожата ти не е толкова мазна, може да почистваш лицето си вечерно време и да го изплакваш с вода или да го мажеш с тоник сутрин.

 

Колко често трябва да ходя на дерматолог? - хубаво е да го правиш минимум веднъж в годината. Той ще ти направи преглед за съмнителни бенки или други белези по кожата. Ако сам забележиш странна бенка, която ти е отскоро, веднага отиди на преглед.

 

 

Как да си създам режим за красота? - започни с тристепенната система, включваща почистващ продукт, тоник и хидратиращ крем. Почистващото средство ти е нужно, за да премахваш грима, потта, себума и мръсотията от лицето си, които са се натрупали през деня. Тоникът е, за да поддържаш нормални нивата на pH в кожата ти, а хидратиращият крем хидратира кожата ти и те предпазва от появата на бръчки.

 

Води ли изгарянето на кожата до образуване на рак? - трябва да бъдеш много внимателен със слънцето и неговите UV лъчи. Прекомерното излагане без защита предизвиква клетъчни мутации, които с течение на времето може да доведат до развитие на рак. Също така е добре да знаеш, че само едно посещение на солариум през живота ти, качва риска от развитие на меланома с цели 20%.

 

Коя е най-добрата слънцезащита за лицето ви и къде трябва да нанасям слънцезащитните продукти? - хубаво е продуктът да е широкоспектърен, т.е да защитава както от UVA, така и от UVB лъчите. Нанасяй крема навсякъде, включително и по върховете на очите, сгъвките на коленете, дланите и клепачите.

 

В каква последователност се нанасят различните козметични продукти? - трябва да започнеш с почистващото средство, после с тоник, серум, подхранващо масло, слънцезащитен крем и хидратиращ крем.

 

Кое води до появата на пъпки? - има най-различни фактори, като хормонален дисбаланс, стрес, пропускане на миене на лицето, употреба на мръсни четки за грим и т.н.

 

Може ли да си стискам пъпките? - можеш, но не бива да го правиш. Като стискаш пъпките, ти дразниш кожата и това води до зачервяване и появата на белези. Също така е възможно да си докараш микро порязване с ноктите, което може да доведе до образуване на блокиращ пората белег и появата на нова пъпка на същото място.

Ако имаш по лицето си гнойни пъпки, които те дразнят, вземи една топла торбичка от зелен чай и я сложи за няколко минути върху засегнатите участъци. След това нанеси продукт за локално приложение, който съдържа силицилова киселина.

 

Как да се отърва от досадното акне? - няма съвет, който да действа на всички, защото на всеки човек кожата е различна. Съветваме те да пробвай най-различни козметични продукти, докато не стигнеш до този, който успява да те избави от пъпките.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия