Храните, които предизвикват появата на целулит

2015-09-14 11:22:00
Храните, които предизвикват появата на целулит
Снимка: freedigitalphotos.net

Целулитът е резултат от задържане на вода, мазнини и токсини, които се натрупват в епидермиса на кожата. Като резултат се получава така наречената „портокалова кожа” и най-често зоните, засегнати от целулит са бедрата и седалището.

 

„Портокаловата кожа” е кошмарът на много жени. Около 80 процента от жените след пубертет страдат от целулит. Причините за появата му са много, но храната, която приемаш се оказва най-голямо влияние за това кожата ти да се набръчка. Ето някои храни, които предизвикват появата му и е хубаво да избягваш, за да не страдаш и ти от целулит.

 

 

Кофеин. Може би ти изглежда абсурдно, защото много от кремовете, които атакуват целулита съдържат кофеин (това е така, защото той подобрява кръвообращението), но ако го приемаш под формата на храна или напитка рискът от появата на целулит се увеличава,тъй като кофеинът състарява кожата и нивото на инсулин се увеличава. Организмът превръща захарта в мазнини. Не пий повече от едно кафе на ден и ограничи консумацията на кола, както и на газирани напитки.

 

Сол. Когато организмът ти приема много сол, той задържа повече вода с цел да понижи концентрацията й в тялото ти. А когато тялото ти задържа повече течности, целулитът става по-очевиден. Така че избягвай бързите храни и консервите.

 

Захар. Тя не само се превръща в мазнина, но също така и в глицерин. Този метаболитен процес е инертен и забвя циркулацията на хранителните вещества в тялото. Като резултат кожата губи твърдостта си, отпуска се и се появяват бучките по бедрата (целулит).

 

Мазни храни. Избягвай да ядеш пържени картофи, мекици и всякакви храни от този тип. Точно те са най-големите виновници за появата на целулита.

 

Това бяха основните храни, които провокират появата на целулит. Но, за да го атакуваш са ти необходими храни, които редуцират мазнините в тялото и подобряват кръвообращението. Някои от тях ще намериш по-долу.

 

Зелен чай. Известен е със способността си да изгаря мазнините и да предотврати натрупването им в черния дроб и в кръвоносните съдове. Ябълките пък съдържат антиоксиданти и фибри, които спомагат за детоксикацията на тялото. Храните богати на витамин С влияят добре на кожата и я предпазват от увисване. Зеленчуците пък от своя страна са източници на фибри и лецитин, който помага за заздравяването на кожата. Освен това зеленчуците са източници на фибри и помагат за освобождаването на задържаните течности в организма.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия