Как да се отървеш от целулита

2015-04-16 16:01:00
Как да се отървеш от целулита
Снимка: thinkstockphotos.com

Портокаловата кожа е проблем, който мъчи млади и по-възрастни жени. В днешно време всяко второ момиче има целулит, от който не може да се отърве. Истината е, че повечето момичета се оплакват от този проблем, но не правят нищо, за да го разрешат. Може да се отървеш от целулита, ако си постоянна и полагаш необходимите грижи.

 

Портокаловата кожа представлява структурно изменение в подкожния слой вследствие на неправилно натрупване на мазнини в мастните клетки. Най-често целулита се среща в зоните на ханша и вътрешната част на бедрата и не зависи от теглото.

 

Какво да правиш, за да се отървеш от целулита?

 

Антицелулитни масажи – няма как да си ги правиш у дома, затова трябва да посещаваш специалист. Те се правят с помощта на специална техника и загряващи етерични масла. Подобряват кръвообращението и отстраняват целулита. Масажът продължава около 40 минути, като са нужни 10-12 процедури, за да има ефект.

 

 

Антицелулитни диета – храненето оказва влияние и върху портокаловата кожа. Приемът на определени храни намалява течностите в организма, което води до подобряване на кожата. Наблегни на консумацията на плодове и зеленчуци и пий достатъчно количество вода, за да бъде тялото ти хидратирано.

 

Антицелулитни кремове – в тях има кафеин, теофилин и метилксантините аминофилин, които разрушават мастните натрупвания. Зада има ефект от кремовете, трябва да си изключително търпелива и да изчакаш достатъчно време.

 

Физическа активност – за да се отървеш от целулита, трябва да спортуваш редовно. Тичай в парка, ходи на аеробика, плувай, карай колело, прави, каквото ти харесва, важното е да се движиш.

 

Студена вода – след като си вземеш душ, мини със студена вода през местата с целулит. Това няма да премахне портокаловата кожа, но ще запушиш порите и ще го направиш по-малко забележим. Може да прилагаш този трик лятото, преди да се съблечеш по бански.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия