7 упражнения против целулит

2015-04-29 13:15:00
7 упражнения против целулит
Снимка: thinkstockphotos.com

Ако имаш целулит и искаш да се отървеш от него, освен че трябва да промениш хранителния си режим, добре е да започнеш да правиш упражнения против „портокалова кожа“. Предлагаме ти няколко упражнения, които ще успеят да премахнат целулита, ако ги правиш правилно и редовно:

 

1. Седни на пода с изправен гръб. Изпъни краката си напред, свий ръцете в лактите. Започни да се движи по пода напред – назад, като напрягаш бедрата си, за да се преместваш. Направи по 10 движения на крак, 3 серии.

 

 

2. Легни по гръб, като свиеш левия си крак в коляното и го повдигнеш леко от пода. Сложи върху коляното глезена на десния си крак. Опитай се да не повдигаш кръста от пода, като повдигнеш левия крак колкото се може повече към гърдите. След това смени краката. Направи по 10 движения за всеки крак, 3 серии.

 

3. Легни на лявата си страна, подпри се на лакътя на лявата ръка, а дясната вдигни високо във въздуха. Вдигни от раз десния си крак, така че да е успоредно на дясната ръка и перпендикулярно на тялото. Направи 25 повторения. След това се обърни на дясната страна и направи още 25 повторения с левия крак.

 

4. Вземи един стол, качи се върху него с десния си крак, като свиеш левия в коляното и го вдигнеш на нивото на пъпа. След това стъпи на земята с левия крак, като направиш малък напад. Повтори 10 пъти за всеки крак.

 

5. Легни на пода, сложи петите на стола, така че да се получи прав ъгъл в коленете. Изпъни десния крак и го дръж ниско до стола. Повдигни ханша нагоре, като използваш за опора петата на левия крак.

 

6. Направи лицева опора, след това насочи дясното коляно към лявата ръка, а после лявото коляно към дясната ръка. Направи 10 повторения.

 

7. Застани с гръб към стола, седни на него, като държиш гърба си изправен. Повдигни двете колене към тялото, стъпи на пода и отскочи. Направи 10 повторения. Няма нужда да се пренатоварваш от първия път, защото рискуваш меракът да ти мине бързо и да се откажеш от упражненията. Добре е да увеличаваш броя на повторенията постепенно. Бъди търпелива и ще видиш резултата след няколко месеца.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия