Какво винаги трябва да носиш в дамската си чанта

2015-09-05 18:02:00
Какво винаги трябва да носиш в дамската си чанта
Снимка: freeimages.com

Дамските чанти са нещото, без което жените не могат. Вероятно мъжете се чудят какво толкова носят дамите вътре и защо винаги е тежко. Само нежният пол знае какво е съдържанието на дамската чанта, то най-вече е разнообразно. Слагаш там всичко, което мислиш, че би ти потрябвало, което ти трябва наистина и което има някакъв шанс да потрябва някога на теб или на приятелката ти. И все пак има някои неща, без които не бива да оставаш. Кои са те?

 

Пила за нокти. Тя е малка, удобна, не тежи и винаги може да потрябва. Сложи една пила в несесера си и ще видиш колко често ще се наложи да я ползваш. Пилата е необходима, защото често се случва да имаш счупен или драскащ нокът. Перфектният маникюр изисква грижа и поддръжка, но понякога се разваля. Пилата ще ти помогне да го ремонтираш на мига.

 

Матираща пудра. Бронзиращите пудри са нещо готино, но матиращата е по-функционална. Дори да нямаш мазна кожа, в горещините лицето ти лъсва по някое време. Затова трябва да носиш винаги матираща пудра в чантата си. Може да е прозрачна или с цвят – няма значение, важното е да е под ръка, когато ти потрябва.

 

 

Червило/балсам/гланц за устни. Нужно ти е поне едно от тези изобретения на козметиката, защото те най-бързо се изхабяват, когато се нанесат на устните. Нужно е да ги нанасяш често, а и кожата на устните е най-нежна и изисква хидратация и грижа.

 

Сух шампоан. Това е особено важно за тийнейджърите, защото през пубертета кожата и косата се омазняват много. Ако искаш да прикриеш следите от омазнените корени, нужен ти е сух шампоан. Само няколко пръскания и след 2 минути прическата ти е свежа отново.

 

Дезодорант. Разбира се, неприятно е изпотяването, но няма как да го спреш. Можеш да носиш дезодорант в чантата си, който да ти помогне с освежаването през деня.

 

Спрей против насекоми. Ако често излизаш в парка или живееш в близост до голям водоем, сигурно знаеш колко неприятни са комарите. Можеш да си вземеш спрей против насекоми, с който да се пръскаш, за да не те хапят досадните гадинки.

 

Гребен/четка. Винаги може да ти влезе в употреба, особено когато е ветровито. Хубавото е, че не заема място и не тежи. Избери гребен или четка в по-малък размер, за да се побира във всеки размер чанта. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия