Съвети за момичета с тънки вежди, които искат да ги направят по-плътни

2015-08-24 15:30:00
Съвети за момичета с тънки вежди, които искат да ги направят по-плътни
Снимка: Dreamstime

Всяко момиче има различни вежди – някои харесват по-тънки, други си падат по по-дебелите. Преди да започнеш да ги оформяш, имай предвид, че космите, махани многократко, може никога повече да не пораснат. Така че, сега ако искаш тънки вежди, след време може да нямаш възможност да имаш дебели.

 

Виж няколко съвета, които ще ти помогнат да направиш веждите си визуално по-гъсти, ако вече си ги съсипала и не ти харесват:

 

Внимавай с пинсетата – опитай се да я използваш колкото е възможно по-рядко, като премахваш с нея само излизащите от формата на естествените ти вежди косъмчета. В последно време на мода не са тънките вежди, а тези, които са по-близки до натуралните.

 

 

Не си мисли, че косъмчетата на веждите ти растат по-бавно – струва ти се, че косъмчетата ти там растат по-бавно от останалите, но е доказано, че на всеки косъм по тялото са му необходими 28 дни, за да порасне достатъчно, за да бъде премахнат отново.

 

Намери си вежди, които харесваш – в интернет е пълно със снимки на красиви жени с добре оформени вежди. Намери си веждите, които ти допадат, и отиди при козметичката да ѝ покажеш и да измислите как може да ги постигнете.

 

Имай търпение – трябва да се заредиш с достатъчно търпение, защото ще мине време, докато косъмчетата пораснат и постигнеш веждите, които искат. Ако няма резултат до 1-2 месеца, въпреки че не ползваш пинсета и приемаш допълнително витамини, помисли за някакъв друг вариант, като серуми, стимулиращи растежа на косъмчетата, например.

 

Вземи си хранителни добавки – хубаво е да приемаш допълнително витамин С и В комплекс, които стимулират растежа на веждите и подхранват организма.

 

Избери си добър метод за премахване на косъмчетата – както вече споменахме, възможно е някои от косъмчетата никога повече да не пораснат, защото космените им луковици са мъртви. За да не се сблъскаш отново с този проблем, ходи при козметичка, която обезкосмява с помощта на конец, а не с пинсета. Този метод изскубва космите в дълбочина и в същото време стимулира растежа на космите, защото ексфолира горния слой на кожата около очите.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия