Няколко хитринки за справяне с неоформената прическа

2015-08-28 16:02:00
Няколко хитринки за справяне с неоформената прическа
Снимка: freedigitalphotos.net

Има случаи, в които косата ти е страхотна, седи оформена, има обем, блясък и изглежда чудесно. Но в други дни просто не знаеш какво се случва с нея. Вечерта си лягаш с коса в нормален вид, а на сутринта не можеш да я познаеш. Предлагаме ти няколко хитринки, с които да успееш да я приведеш във вид с малко усилия и никакво време.

 

Мазни корени. Те са кошмарът на почти всеки тийнейджър, защото през пуберета се отделя много повече себум от кожата. Затова и косата и кожата са мазни. Трудно е да прикриеш мазните корени, така че те наистина да не изглеждат такива. Тук на помощ идват ситният гребен и стегнатият ластик. Трябва да нанесеш капка гел или малко вода върху корените на косата си и да започнеш да се решиш назад. Опъвай хубаво косата си така, че да я пригладиш много добре плътно по главата си. Вържи я на стегната опашка, може конска, може и ниска долу на тила.

 

 

Прекалено много обем. Сухите коси са много по-склонни към прекален обем. Събуждаш се и си като лъвче, косата ти изобщо не седи добре, изглеждаш рошава, няма начин да излезеш от вкъщи по този начин. Трябват ти само няколко фиби и хубав ластик за коса. Омотай косата си на небрежен кок, като оставиш обема в корените и просто направиш голямо рошаво кокче. Сложи няколко фиби за повече сигурност и не забравяй да се усмихваш.

 

Конската опашка е готина прическа, но ако си стегнала много силно ластика, той е оставил траен отпечатък върху косата ти. Определено не ти харесва дразнещата чупка по средата и искаш да я премахнеш. Вземи машата или пресата и направи небрежни вълни. Не е нужно да си правиш букли, ако не ти харесват, те не отиват на всеки. Хващай по-големи кичури коса и задържай по-малко уреда. Така ще постигнеш красиви вълни, които ще прикрият досадната чупка.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия