Домашни хитринки за красота

2014-11-07 17:35:00
Домашни хитринки за красота
Снимка: freedigitalphotos.net

Понякога не е нужно да влагаме стотици левове, за да изглеждаме добре. Можем да се обърнем към природата и да се разкрасим с много евтини и ефикасни средства. Понякога тези продукти можем да намерим в кухненския шкаф и в хладилника. Те излизат много евтино в сравнение със скъпите козметични продукти, а понякога са в пъти по-ефикасни. Сега ще ви споделим някои идеи за красота, вдъхновени от най-обикновените домашни средства.

 

Домашен пилинг. Понякога ексфолиантите за тяло могат да са много груби и да раздразнят кожата. Лъскавата опаковка и хубавата реклама изобщо не означава качество. Най-често тези продукти не са ефикасни или са пълни с вредни съставки. Можете да си направите сами пилинг за тяло. Смесете три супени лъжици кафява захар с 1-2 супени лъжици бебешко олио. Нанесете сместа върху кожата и след малко измийте. Не е добре да използвате този пилинг за лицето си, защото е прекалено груб. Можете да замените бебешкото олио със зехтин, ако имате суха кожа.

 

 

Мед. Той е пръв приятел на женската красота. Понякога го подценяваме, а това е голяма грешка. На първо място той е чудесна маска за лице. Можете да си намажете тънък слой мед на измито лице и да оставите да действа около 15 минути. Влияе чудесно на проблемната кожа, защото има антисептично действие и почиства в дълбочина. Ако към супена лъжица мед прибавите малко зехтин и два жълтъка се получава прекрасна маска за коса, която ще заздрави косъма и ще ви придаде блясък.

 

Медът бори целулита и можете да го използвате вместо антицелулитен крем. Просто нанесете на проблемните участъци не много дебел слой мед. Залепете цялата си длан и пръстите и рязко отлепете ръката си. Повторете това, докато медът не стане бял. Отначало ще е много лесно, но постепенно ще се сгъсти и процедурата ще се затрудни.

 

Зехтин. Ако ръцете ви са напукани или загрубели, преди да си легнете намажете ръцете си със зехтин и сложете ръкавици. Той ще хидратира кожата и ще я омекоти. Може да направите същото с грубата кожа на петите.

 

Хума. Тя може да бъде използвана вместо шампоан. Ако имате мазна коса, хумата е вашия пръв приятел. Смесете няколко лъжици хума с няколко лъжици оцет (зависи колко е дълга косата ви). Нанесете сместа в корените и по цялата дължина. Изчакайте около 15 минути и отмийте с топла вода. Можете да нанесете балсам, който да омекоти косата ви. Хумата е безвредна и безопасна, освен това не дехидратира прекомерно, както правят повечето шампоани.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия