Кои са 3-те най-опасни диети в света

2015-08-14 10:59:00
Кои са 3-те най-опасни диети в света
Снимка: iStock

Мъжете и жените, които имат излишни килограми, са готови на всичко, за да отслабнат. Но някои рискове, които поемат, са опасни за здравето и определено не си струват. Виж кои са 3-те най-опасни метода за отслабване, които в никакъв случай не бива да опитват:

 

Диета с цигари – тази диета е изключително популярна сред манекенките и представлява прием само на цигари и вода. Интересното е, че диетата е доста стара, някъде от 1920 година, когато цигарените компании рекламират продуктите си като средство, топящо мазнините заради никотина, който потиска глада.

 

 

Всеки от нас знае колко опасно е тютюнопушенето. Човек става зависим от никотина, а хидрогенния цианид, карбановия моноксид и формалдехида са опасни пза здравето. Също така пушенето може да доведе до доста заболявания като импотентност, рак, остеопороза, инфаркт и т.н.

 

28-дневна диета с хормона на бременността – това е хормон, който се произвежда в плацентата по време на бременност и се изолира в урината. Той може да се инжектира директно в кръвта, да се използва крем с този хормон, който да се втрива в кожата или да се приема на капки. Диетата е дело на д-р Саймънс, роден в Лондон през далечната 1900 година. Той препоръчва, когато се приема този хормон, да се консумира малко количество храна, което да не надвишава 800 калории. Хормонът стимулира работата на хипоталамуса, чието нарушено функциониране е основна причина за трупане на килограми според д-р Саймънс.

 

Трябва да се има предвид, че хиперстимулацията на хипоталамуса може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

 

Диета с червеи – да, някои хора наистина са готови на всичко, за да се отърват от излишните килограми. Този метод на отслабване е известен още от началото на 20-ти век, когато е имало бум на продажбите на тении, защото хората са ги купували с надеждата, че ще отслабнат. Тази диета има два варианта – при единия хората ядат живи червеи, а при другия си купуват хапчета с тях. Тениите убиват апетита, но и смилат всичко, с което човек се е хранил. Хората, които практикуват този начин на отслабване, смятат, че като достигнат така желаното тегло, ще убият тениите с подходящо лекарство.

 

Тази диета е толкова опасна, че е забранена от Агенцията по лекарствата и храните.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия