Защо е по-добре да се отслабва със спорт вместо с диета

2014-11-05 16:44:00
Защо е по-добре да се отслабва със спорт вместо с диета
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички знаем, че диетите са вредни, но много често прибягваме до тях. Вероятно няма жена, която поне един път да не се е опитвала да пази диета. Теглото е много важно, както за здравето, така и за визията на един човек. За да сме с добро самочувствие, трябва да изглеждаме добре и да сме красиви. Но защо не е добре да прибягвате до диета, а трябва да предпочетете спорта?

 

Ако искате да отслабнете, трябва да промените начина си на живот и храненето си. Това да не спазвате диета не означава да се тъпчете с каквото ви падне. Дори да спортувате, трябва да внимавате какво ядете, но не и да стоите гладни. Какво имаме предвид? Балансирано хранене, което включва мазнини, въглехидрати и белтъчини, но не и глад.

 

Спортът ви стяга, диетите ви отпускат. Искате да свалите няколко излишни килограма? Диетата ще ви помогне, но ще станете отпусната. За съжаление много момичета не знаят, че от глад се сваля мускулна маса, а не мазнина. Така ще изглеждате отпусната и нездрава. Ако спортувате, ще свалите мазнините, а мускулите ви ще се стегнат, така ще имате оформено тяло и ще изглеждате добре.

 

 

Диетата ви кара да се чувствате зле, спортът ви тонизира. Повечето диети са прекалено строги и консумирате малко калории. Това стресира тялото ви, а вие се чувствате отпаднали и безжизнени, защото не приемате достатъчно храна. Вместо това тренировките ви карат да се чувствате тонизирани и подобряват физическата ви подготовка. Започвате да ходите по-изправени, раздвижвате тялото си и не се изморявате лесно.

 

Диетите забавят метаболизма, спортът го забързва. Няма какво да се лъжем, диетите влияят зле и на обмяната на веществата. Нередовното и оскъдно хранене пречи на изразходването на мазнините. В един момент се оказва, че ви буквално гладувате, но тялото ви „работи“ много бавно. При балансирано хранене и спорт нещата са съвсем различни. Вие се храните добре, не чувствате глад, а тялото ви лесно гори калории, защото спортът забързва метаболизма ви. Така хем не гладувате, хем горите излишните мазнини.

 

Не може да сте вечно на диета, но можете да спортувате, за да поддържате форма. Проблемът е, че диетите имат йо-йо ефект. В един момент сваляте рязко килограми, но след като приключите с режима, отново си връщате старите килограми, дори и повече. Резултатът е пълно разочарование, отпусната кожа и стрии. Ако спортувате, няма как това да се случи. Щом отслабнете и постигнете желаните килограми, можете лесно да поддържате форма, дори с две тренировки седмично. Това означава стегнато тяло, добра форма и никакъв глад.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия