Животът на мъжкия полов орган

2015-08-12 15:30:00
Животът на мъжкия полов орган
Снимка: iStock

За мъжете пенисът е много важна част от тяхното тяло и те му обръщат доста внимание и се интересуват от всичко, свързано с него. За никого обаче не е тайна, че с напредване на възрастта сексуалната мощ на мъжа намалява. О, ужас! Причината за това неприятно нещо е намаляване нивото на тестостерона, които оказва влияние върху възбудата. С течение на времето ерекцията след първия полов контакт става трудно постижима, а понякога дори невъзможна.

 

Колкото по-възрастен става един мъж, толкова по-малко количество сперма отделя и толкова по-некачествена е тя. Статистиката показва, че между 40 и 70-годишна възраст процентът на половата мощ при мъжете пада от 60 до 30%. По същото време се появяват и проблеми с уринирането.

 

 

С напредване на възрастта се наблюдават промени във външността на половия орган. Пенисът се променя, като първо главичката постепенно губи лилавия си оттенък заради забавяне на кръвопотока, а след започва и слаба загуба на окосмяването.

 

Често причината за промяна на пениса е в натрупването на излишни килограми. Мазнините в долната част на корема водят до промени, свързани с мъжкия полов орган. Често мъжете си мислят, че им се е смалил, но те просто не го виждат добре заради големия корем, който имат.

 

Факт е, че пенисът се смалява с годините, но разликата е незначителна. Например, сега ако ти е 15 сантиметра в еректирало състояние, когато станеш на 60-70 години ще ти бъде 13-14 сантиметра.

 

Защо пенисът става по-малък?

 

Едната причина се крие в натрупването на мастни вещества в малките кръвоносни съдове на пениса, което намалява притока на кръв към органа. За да избегнеш този проблем, трябва да водиш здравословен начин на живот, да се храниш правилно, да спортуваш активно и да не трупаш излишни килограми.

 

Другата причина е в относителното намаляване на еластичността на колагена в клетъчните слоеве, покриващи кавернозните му тела. Ерекцията се получава, когато те се изпълнят с кръв, а уплътненията в кръвоносните съдове са причина за по-слабия приток на кръв, забавяне и по-слаба ерекция.

 

Специалистите са на мнение, че промяната в пениса не е причина един мъж да спре да прави секс. Ако искаш да бъдеш активен до дълбоки старини, трябва да водиш редовен полов живот.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия