4 проблема, с които се сблъскват момичетата, изправящи косите си

2015-08-11 19:01:00
4 проблема, с които се сблъскват момичетата, изправящи косите си
Снимка: iStock

Правата коса винаги е на мода. Много момичета си мечтаят да имат права коса и затова влагат страшни усилия. Нужни са и немалко средства – качествена козметика и добра преса, с която да се работи лесно и да уврежда косата възможно най-малко. Но момичетата се сблъскват с куп проблеми, които наистина могат да бъдат демотивиращи.

 

Изтръпваш при мисълта, че трябва да къпеш косата си. Повечето хора свързват душа с почивка и релакс след това, като се отпускат в леглото си и дори заспиват. При теб никога не се случва това. Теб винаги те чака един и същ ритуал – подсушаване с хавлиена кърпа, сушене със сешоар, ресане и изправяне. Ако имаш и по-дълга коса, процедурата е истински кошмар. Имаш поне един час, който задължително трябва да отделиш за косата си.

 

 

Имаш нужда от голяма периферия. Става дума за всички продукти, които са ти нужни, за да приведеш косата си във вид. Термозащита, сешоар, гребен, кръгла четка, преса, шнола и олио/течни кристали. Не можеш без нито един от тези продукти, а когато тръгнеш на път, задължително ги носиш със себе си.

 

Винаги си даваш 2 минутна почивка, която се оказва поне 2 часа. Знаеш, че цялата процедура трае доста време и в един момент просто ти писва. Решаваш все пак да си починеш само за 2 минути, докато провериш профила си в социалната мрежа и изслушаш любимата си песен. Но решаваш, че ще изгледаш и един епизод от сериала си, ще хапнеш нещо, ще поговориш по телефона с приятелка. В един момент виждаш, че са минали два часа, а ти не си изправила и половината си коса.

 

Всеки ден гледаш прогнозата за времето с надеждата, че няма да вали. За теб дъждовното време е истински кошмар. Високата влажност на въздуха е пагубен за твоята прическа, защото косата ти отново става къдрава и обемна. Каквито и продукти да слагаш, дъжда разваля всичките ти усилия. Затова се опитваш да предпазиш косата си с шапки и винаги носиш чадър.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия