Изправянето на коса крие доста опасности. Вижте кои са те:

2012-11-05 17:17:00
Изправянето на коса крие доста опасности. Вижте кои са те:
Снимка: Dreamstime

В днешно време почти няма представителка на нежния пол /особено сред младите момичета/, която да не се е снабдила с поне една преса за изправяне на косата. Тази процедура е почти задължителна част от подготовката на външния вид.

 

Но като всяко нещо и това има своите положителни и отрицателни черти. Да, може да изглеждаме доста по-добре с изправена коса, но кератинът /продуктът, който се използва най-често/ води до редица усложнения и проблеми – косопад, раздразнения на кожата и изгаряния.

 

 

Кератинът е основният химикал, който се използва при перманентното изправяне на косата. В него се съдържа „формол“, който е силно токсичен. Най-застрашени от проблеми са професионалистите, които ежедневно извършват фризьорски услуги . Съприкосновението с кожата и вдишването на това вещество могат да причинят здравословни усложнения – алергии, бронхит и ларингит.

 

След като вече сте наясно колко вредно е перманентното изправяне на косата, бихте ли се подложили доброволно на тази процедура? По-добре използвайте преса за коса. Резултатът може да е краткотраен, но е значително по-безвреден. За да предпазите косата си от високата температура, слагайте кристали, непосредствено преди изправяне.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
PURExGOLD
преди 11 години

До fizzyg: Точно.. И после изглежда така, сякаш има пърхот.. Ужасно!

PinkPan7her
преди 11 години

Ъъъ, как трайното изправяне е свързано с изправянето с преса в домашни условия?

fizzyg
преди 11 години

''..слагайте кристали, непосредствено преди изправяне.'' и после гледайте ефект ''опърлена кокошка'' ;)Хаха ужас, булквално пържене на косата..


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия