Как да изпозваме по-безвредно пресата за коса

2015-07-24 13:07:00
Как да изпозваме по-безвредно пресата за коса
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички знаем, че жените не могат без преса за коса. Дали ще бъде къдрава, или права, тя все ще е минала през обработката на маша/преса. Мнозина, най-често тийнейджърки, изправят косата си повече от три пъти в седмицата, което предизвиква нейното огромно изтощение и накъсване. Но още по-притеснителното е, че не облекчават изтощението с почти никакви препарати, а в този случай те са крайно необходими. Ето няколко съвета как да защитим косата си от изгарянето на ежедневното използване на пресата.

 

Задължително преди изправяне използвай термозащитни продукти, които облекчават косъма максимално от топлинната обработка, предотвратяват изтъняването и късането на косъма. Разбира се, от особено значение са и шампоанът и балсамът, които ползваш. Старай се да употребявате само продукти, подходящи за твоя тип коса.

 

Преди да използваш пресата косата ти трябва да бъде задължително суха  и сресана. Съветваме те да прилагате пресата/машата само върху чиста коса и не повече от 2 пъти в седмицата. Също така не я изправяй на максимална температура, особено ако имаш само леко чуплива коса, а не изцяло къдрава.

 

Освен качествени препарати, косата се нуждае и от качествен уред за изправяне. За най-безвредни се считат пресите, които имат йонно-керамично турмалиново покритие, което представлява смес от кристали, отделящи отрицателни йони при нагряване. Тези заредени частици придават блясък на косата и предотвратяват нейното изгаряне. Ако нямаш възможност да си закупиш преса с йонно-керамично и турмалиново покритие, много добро влияние на косата оказват и пресите с керамични пластини, които се нагряват максимално бързо и качествено и негативното въздействие се отстранява до известна степен.

 

Сега през летния сезон косата се изтощава и изсушава още повече от слънцето, топлината, морската и хлорираната вода, затова се старай да редуцираш до минимум използването на сешоар, още повече на преса/маша. Но в никакъв случай не оставяй косата си суха, подхранвай я с маски, кристали и балсами, подходящи за твоя тип коса и тя ще бъде здрава, жизнена и бляскава.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия