Как да си избереш преса за коса

2015-05-18 20:00:00
Как да си избереш преса за коса
Снимка: freedigitalphotos.net

Косата е най-красивият женски аксесоар. Всяко момиче иска красива прическа, а и малко разнообразие във формата от време на време. Затова е нужна преса за коса, тя е прекрасен уред, който може да оформи гривата ти. Не всяко момиче има идеално права коса, а в последните години тя се наложи като модна тенденция. Какво трябва да знаеш, преди да си купиш преса за коса?

 

Размер на плочите. Ако разгледаш различните марки и модели преси, ще видиш, че размерите на плочите са разнообразни. Има по-издължени преси, както и такива с по-широки плочи. Всичко зависи от това какво е по-удобно за теб. Ако имаш по-къса коса, избери преса с по-къси плочи, за да можеш да се изправяш лесно.

 

Обърни внимание на формата. Пресите вече не са само средство за изправяне на косата. Те могат да правят много прически, а една от тях е именно букли. Не е нужно да имаш маша, за да си правиш косата така. Ако пресата е с по-тесни плочи, които са заоблени, можеш да правиш и букли. Има специални модели преси, които са създадени и за къдрене.

 

 

Помисли си за температурата. Някои преси нямат регулация на температурата. Това е недостатък, защото всяка коса е различна и е възможно пресата да гори прекалено или да не изправя. Затова е добре да си купиш преса, която има бутон за регулиране на желаната температура. При повечето преси температурата е от 160 до 230 градуса по Целзий. По-тънките и слаби коси трябва да се изправят на по-ниски градуси. Силно къдравите коси с дебел косъм могат да понесат и по-висока температура.

 

Керамично покритие. Задължително е да си купиш преса с керамични плочи, ако не искаш косата ти скоро да заприлича на слама. Керамиката емитира негативни йони, които намаляват електризирането. Освен това правят косата гладка и нежна. Другото предимство пред алуминиевите плочи е, че разпределят топлината равномерно върху косата и не я изгарят толкова.

 

Внимавай с маркетинговите трикове. Все пак това е продукт, който като всеки друг трябва да бъде продаден. Много реклами твърдят, че конкретна преса не изгаря косата и дори я подхранва с различни масла и др. Трябва да имаш предвид, че няма преса, маша или сешоар, които да са полезни за косата и да не я увреждат. Честата употреба на тези уреди може да направи косата ти суха и изтощена. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия