Трябва ли да забравиш за пресата за коса, за да имаш красива грива?

2015-01-13 16:17:00
Трябва ли да забравиш за пресата за коса, за да имаш красива грива?
Снимка: thinkstockphotos.com

Голяма част от тийнейджърките обичат да използват пресата за коса, за да постигнат перфектно гладка и изправена коса. Ако ти си една от тях, замисляла ли си се дали я използваш правилно и дали не прекаляваш с нейната употреба? Пресата може да ни помага да изглеждаме добре, но в същото време нанася сериозни поражения на косата, когато се използва прекалено често.

 

За да щадиш максимално гривата си, трябва да си вземеш преса с керамични платки и йонна защита или с инфрачервено затопляне. За съжаление, тези уреди са значително по-скъпи от останалите, но парите си заслужават, все пак става въпрос за косата ти.

 

 

Керамичните платки и йонната защита щади много повече косата ти в сравнение с обикновената преса. Керамичното покритие позволява косъмът да запази своята здравина и съхранява неговият блясък и еластичност. То изпраща отрицателни йони към косата, като по този начин се отнема статичното електричество от нея и се увеличава трайността на изпарението.

 

Специалистите препоръчват пресата за коса да НЕ се използва по-често от веднъж седмично, особено ако не полагаш специални грижи за нея. В никакъв случай не започвай да се изправяш, ако косата ти е влажна или мокра, тя трябва да е напълно суха. Преди процедурата е препоръчително да нанесеш върху косата си мляко за коса, изглаждаш лосион или кристали. Те ще предпазят гривата ти от високата температура и ще ти помогнат да се изправиш по-лесно и качествено.

 

Когато изправяш косата си, прави го кичур по кичур и не минавай на едно и също място повече от два пъти, за да не изгориш косата си. Коафьорите препоръчват да започнеш изправянето на косата от дълните към горните пластове.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия