Какви грешки допускаш при хранене

2015-07-22 17:01:00
Какви грешки допускаш при хранене
Снимка: freedigitalphotos.net

Здравословното хранене е наистина трудна задача. Колкото и да се стараеш да избягваш вредните храни, винаги ти се дояжда нещо мазно или сладко. Разбира се, че няма как изцяло да ограничиш вредните храни, но е чудесно, ако ги намалиш и рядко си позволяваш да хапваш от тях. Но това не е единственото условие, за да се храниш здравословно. Какви грешки допускаш при храненето?

 

Не закусваш. Години наред без закуска сутрин автоматично са равни на язва. Звучи ужасно, но е факт. Солната киселина в стомаха сутрин е най-много като количество. Ако не се неутрализира с храна, тя разяжда стомаха и с времето се образува язва. Освен това, когато не закусиш сутрин, нямаш толкова енергия. Прегладняваш и осъзнаваш, че вече е обяд, а ти не си хапнал нищо. Прибавяме и едно кафе на гладно, което вече е пагубно за стомаха, защото и то е с киселинен характер.

 

 

Ядеш вечер късно. Когато не закусваш, после хапваш на обяд и си гладен късно вечерта. Ядат ти се въглехидрати и други калорични неща. Така преди лягане си хапваш нещо тестено или сладко, защото вече не издържаш и си много гладен. Но това е голяма грешка. Яденето преди лягане е много вредно, защото тялото не си почива докато спиш. То се старае да разгради храната, сърцето се товари и не се наспиваш качествено. Освен това калориите се трупат директно в мазнини.

 

Ядеш въглехидрати вечер. Вечерята трябва да е най-оскъдна в сравнение с другите хранения през деня. Най-добре е да хапваш варено или печено месо, както и яйца. Въздържай се от тестени изделия и сладкиши, защото те не се изгарят и директно се превръщат в мазнини. Ако ядеш рафинирани храни, най-добре е това да се случва сутрин. Тогава тялото разполага с цял ден, за да обработи и изгори калориите.

 

Ядеш плод вместо десерт. Ако искаш да отслабнеш, десертът е нещото, което трябва да премахнеш от менюто си. Няма нужда да се тъпчеш с излишни калории, защото десертът ти носи само удоволствие. Някои хора решават, че могат да заменят сладкиша с плод. Това е лоша идея, защото плодът буквално се разваля в стомаха ти, докато се обработи. Най-добре е да хапнеш първо него, а след това да преминеш към основното хранене.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ДОТА
преди 8 години

хахахахха, всички тези грешки не са ми навредили въобще за толкова години, но пък знам тия на диети как не приличат на хора, даже и външно.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия