Няколко хитринки, за да не се разтича гримът ти през горещите летни месеци

2015-06-30 12:59:00
Няколко хитринки, за да не се разтича гримът ти през горещите летни месеци
Снимка: iStock

През лятото не е никак лесно да поддържаш грима си във форма, защото той сякаш се топи върху лицето ти, така както се топи сладоледът ти, докато успееш да го изядеш. Фон дьо тенът се стича по лицето ти, защото се потиш постоянно, сенките ти се размазват, спиралата – също, с една дума – УЖАС!

 

Какво да правиш, за да може лицето ти да изглежда свежо, дори когато навън е „мръсна жега“?

 

За да спре фон дьо тенът ти да се разтича по лицето ти, трябва базата да бъде максимално фиксирана. Ако забележиш, че той вече се е разтекъл, поправи случилото се, като напръскаш лицето си със спрей с термална, розова или дори обикновена вода. Първата я има в аптеките, а останалите може да си ги направиш сама у дома. След това вземи мека кърпа и внимателно попий ситните капки от кожата, но в никакъв случай не се бърши. След това сложи отгоре още един тънък слой фон дьо тен.

 

 

През горещите летни месеци специалистите препоръчват употребата на фон дьо тен с течна формула, защото тя е по-лека и попива по-бързо. В никакъв случай не използвай пудра, която се наслоява върху кожата и заприличва на пастта от потта и влагата.

 

Сутринта си отделила доста време, за да си сложиш сенки за очи, а те в края на деня изглеждат меко казано ужасно. Натрупали са се в гънките на клепачите и развалят хубавото впечатление. Не се притеснявай, има решение на този проблем. Сложи безименния си пръст върху клепача и започни да правиш плавни кръгови движения. Топлината на кожата ти ще успее да размекне сенките точно толкова, колкото е необходимо, за да покрият отново цялата повърхност на клепача. Използвай само безименния си пръст, защото неговият натиск е най-малък и така ще успееш само да разнесеш сенките, без да ги изтриеш. След това задължително си сложи водоустойчива спирала.

 

Ако използваш пудра или молив, за да оформиш веждите си, знаеш колко е ужасно, когато от тях започнат да се стичат миниатюрни потни вадички. За да се справиш с този проблем, използвай лак за коса. Да, лакът може да фиксира както прическата ти, така и веждите ти. Напръскай чиста четка от спирала с лака за коса и прокарай по вече оформените вежди – пудрата и косъмчетата ще останат на мястото си за целия ден, дори навън да е влажно. Също така може да напръскай цялото си лице с лак за коса, като го направиш от поне 15 сантиметра. Дръж очите и устата си добре затворени и не вдишвай изпаренията от лака. По този начин ще фиксираш целия си грим и той ще издържи максимално дълго.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия