Класация на любимите козметични продукти на жените

2014-10-24 18:30:00
Класация на любимите козметични продукти на жените
Снимка: freedigitalphotos.net

Скоро във Великобритания беше проведено изследване, организирано от една от известните вериги за козметични продукти, специалисти искат да потвърдят от какво се запълва листата с неизбежни емблематични продукти в дамската чанта. Тези, които ни придават елементи на блясък и които по някакъв начин подчертават легендарната нотка на класическа елегантност и сексапила, заради които поколения жени ги смятат за основна част от дневния или вечерен грим. Ако има стока, която не познава граници, това е декоративната козметика, без която дословно не тръгва никъде нито една жена.

 

Устните на дивите. Трудно би могъл да се нарече изненадващ фактът, че на първо място е яркочервеното червило за устни на Мерилин Монро, най-постоянният и най-бляскав акцент при грима на дамите. Холивудската дива, синоним за светъл и невинен сексапил на 50-те и 60-те години на миналия век, лансира искрящото яркочервено червило. Най-силно се помни нейният външен вид във филма „Седем години вярност”.

 

 

Син грим, евъргрийн, на второ място. В листата на вечните бюти трендове се намират и сините сенки за очи, едни от най-рядко използваните цветове в палитрата на компактните сенки, който се асоциира с диско дива визията, характерна за 80-те години. Тази година те се връщат с гръм и трясък в лазурните акорди, във водносиньо, сапфир и небесносиньо, както и в тюркоазени нюанси.

 

Достатъчно е червеното червило, което попада на трето място. Червеното червило придава самоувереност, но е необходимо да се превъзмогне най-напред менталната пречка, която ни смущава. Слагайте свободно червено червило, при всички случаи. Чиста заблуда е, че трябва да носите цялостен, тежък грим, за да подчертаете червения емблематичен знак на съвременната жена.

 

Поглед за парти. Smokey eyes се смята за класически грим за купон и може да превърне всяка дама в дива за отрицателно време, заради което вероятно жените го обожават и го поставят на четвърто място. Той е перфектен за вечерно излизане. Може да не е в класическото черно, а в тъмносиньо или маслено зелено.

 

Изкуствените мигли, са най-вероятно най-женственото допълнение, което можете да сложите на лицето си. Както и червеното червило, този аксесоар променя лицето за миг и го прави напълно „облечено”. Разбира се, те отново не са подходящи за ежедневна визия. Но могат да бъдат перфектен завършек на една вечерна визия. Участничките в изследването са ги поставили на пето място.

 

Очната линия. Не е лесно да се направи правилна черта на очната линия или да се прикрепят изкуствени мигли, но за щастие индустрията на красотата и технологията непрекъснато предлагат нови, все по-прости решения за постигането на изтънчен и хубав вид, за който днес е необходимо доста по-малко време, отколкото преди. Да вземем например напечатаните лентички с очна линия, които са в помощ на дамите. Според проучването, жените обожават дебелата очна линия, поставена на шесто място.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия