Ябълковият оцет прави косата неустоима

2015-06-15 19:21:00
Ябълковият оцет прави косата неустоима
Снимка: freedigitalphotos.net

Какви продукти за коса използваш? Вероятно освен шампоан имаш балсам и маска, слънцезащитен продукт, термозащита и нещо за финиш, като течни кристали. Това са доста козметични продукти, а проблемът е, че нито един от тях не прави чудеса. Така се луташ от марка на марка, търсиш по-добрата грижа, а сякаш нищо не е достатъчно ефикасно и не помага в борбата за по-красива и здрава коса. Време е да оставиш традиционната козметика на страна. Сега ще ти предложим няколко идеи за съживяване на косата с ябълков оцет.

 

 

Както знаеш, ябълките са едни от най-полезните плодове. В него се прехвърлят и витамините, както и други ценни нутриенти. Той е богат на витамини А, В1, В2, В6 и С. Съдържа фосфор, калций, магнезий, калий, флуор, сяра, силиций, желязо, манган, мед, селен, цинк, натрий, фосфор, хлор, бор.

 

Повечето дами използват стилизанти, например вакса/лак/пяна за коса, които се натрупват и разрушават структурата на косъма. Ябълковият оцет отстранява успешно тези натрупвания, придава обем и помага за борбата с пърхота. Всъщност върху косата ти се натрупват множество продукти, дори балсами и маски, които не се изплакват напълно. Това се случва, заради силикона в почти всички продукти, а ябълковият оцет успешно отстранява тези наслагвания.

 

Ябълковият оцет не е подходящ само за боядисаните коси, защото отмива цвета. Но ако не харесваш сегашния си цвят и искаш да махнеш боята по-бързо, тогава прави бани с оцет. Той балансира и pH на кожата, като премахва пърхота, дори лекува косопад. Изключително ефикасен е срещу мазна коса, защото регулира мастната секреция.

 

Много добре трябва да подбереш продукта, който използваш, защото на пазара се продават много имитации на оцет. Прочети етикета, не бива да има добавки и консерванти. Ако оцетът има утайка, значи е истински. Потърси в био магазините и очаквай по-висока цена.

 

Можеш да добавиш две супени лъжици оцет към шампоана си, за да имаш повече блясък. Той действа като балсам и след това не е нужно да слагаш друг продукт. Друг вариант е да изкъпеш косата си с нежен шампоан, а след това да разтвориш чаена чаша оцет в половин литър вода. Полей косата си със сместа и не я изплаквай.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия