Няколко съвета за по-красиви устни

2015-06-04 14:21:00
Няколко съвета за по-красиви устни
Снимка: freedigitalphotos.net

Женските устни са изкушение, на което никой мъж не може да устои. Затова жените имат десетки средства, с които да подчертаят устните си. Отдавна червилото не е единственият начин да разкриеш красотата им. Много дами прибягват и до методите на естетичната хирургия, но тях не ти препоръчваме, защото крият много рискове. Как да направиш устните си още по-красиви?

 

Ексфолиране. Не си мисли, че нежната кожа на устните, няма нужда от ексфолиране. Така, както краката, гърбът ти и лицето ти трябва да се ексфолират, същото важи и за устните. Така ще се отървеш от всички досадни кожички и неравности. Можеш да използваш малко количество сол и вазелин/зехтин/балсам за устни. Не прекалявай с търкането, защото кожата е нежна и може да се протрие. Освен, че премахваш мъртвите клетки, по този начин масажираш устните, а те се пълнят с повече кръв. Така те ще изглеждат по-обемни.

 

 

Устните трябва да изпъкнат. Нужно ти е нещо перлено – може да е червило или молив. Трябва да е в по-светъл цвят от основното червило и да се забелязва много леко. Идеята е да нанесеш малко количество точно над купидоновата извивка. По този начин подчертаваш най-женствената част на устата си. Така ще отразява светлината и ще даде повече обем на устните.

 

 

Очертаване. Моливът за устни изобщо не е излишна козметика. Ако използваш често червило, моливът е твой пръв приятел. Затова е добре да намериш подходящ такъв, на първо място качествен и на второ – подходящ цвят. Моливът може да се различава с един до два тона от цвета на червилото. Не бива да слагаш много по-тъмен молив, защото ще изглеждаш смешно. Не очертавай устните извън контурите, защото това наистина личи и е доста грозно. Опитай се да спазваш контура съвсем прецизно. Моливът не бива да се забелязва.

 

Червилото. Нанеси червилото, но без да напластяваш голямо количество. Можеш да използваш салфетка, която „да целунеш“, за да отстраниш излишното количество. Тъмните цветове червила стоят добре само на естествено обемни устни. Ако искаш оптически да ги уголемиш, избери по-светъл и топъл цвят.

 

След червилото е ред на гланца. Това е безцветният, но бляскав продукт, без който не можеш. Той ще придаде обем и устните ти ще изглеждат много по-големи. Може да е напълно безцветен или да съдържа дребни частици брокат.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия