Няколко съвета за стройна и привлекателна фигура

2015-05-25 17:01:00
Няколко съвета за стройна и привлекателна фигура
Снимка: Dreamstime

Въпреки че времето навън е подходящо за бански (като изключим тази седмица, която я дават дъждовна), все още не е късно да влезеш във форма за лятото. Това, което трябва да правиш, е да спазваш някои прости правила:

 

Хапвай повече зеленчуци, защото те са нискокалорични и една малка порция дневно е достатъчна за набавянето на необходимите за тялото фибри и витамини.

 

Пий достатъчно вода, за да бъде тялото ти хидратирано. Това е особено важно през горещите летни месеци, когато по-лесно губим вода заради жегите и прекомерното потене. Препоръчително е да се пие около 2 литра вода дневно, като става въпрос само за вода, а не за каквито и да е било течности.

 

 

Постарай се да се храниш често и по малко, но да не залъгваш глада си между храненията. Често човек си мисли, че е гладен, но всъщност е жаден или му е скучно. Затова всеки път, когато изпиташ глад, изпий една чаша вода и изчакай 20-30 минути. Ако все още си гладен, хапни нещо нискокалорично, с което да притъпиш глада си, докато стане време за ядене. Хапни някакъв плод или кофичка кисело мляко, например.

 

Добре е редовно да консумираш естествени протеинови храни. Те са засищащи и богати на протеини, които са нужни за правилния растеж и функциониране на човешкото тяло.

 

Много хора правят грешката да не закусват, да обядват нещо набързо и да наблягат на вечерята. Това е не само вредно за здравето, но и за фигурата. Трябва закуската ти да е обилна, обядът също да е достатъчно голям, а вечерята да е малка и лека порция. Също така трябва да ядеш няколко часа, преди да си легнеш, за да има организмът ти достатъчно време да обработи храната.

 

За да имаш фигурата, за която си мечтаеш, трябва да промениш хранителния си режим и да спортуваш редовно. Няма как да се вталиш и да изглеждаш добре, ако гладуваш и не тренираш. Затова си избери някакъв спорт, който ти допада, и спортувай често и с удоволствие.

 

Млечните продукти трябва да бъдат част от ежедневното ти меню, но не бива да са високомаслени. Препоръчително е да консумираш по три млечни продукта дневно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Lolly J
преди 8 години

Naj-vajnoto e da ne ti puka :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия