Плодовете, които ще направят зъбите ти ослепително бели

2015-05-21 16:59:00
Плодовете, които ще направят зъбите ти ослепително бели
Снимка: Dreamstime

Сигурно и ти си един от многото хора, които искат да имат по-бели зъби. Избелващите пасти за зъби може да ти помогнат, но не е лоша идея да заложиш и на напълно естествените продукти като някои видове плодове. Виж няколко вкусни предложения, които ще ти помогнат да се сдобиеш с красиви бели зъби:

 

Лимон – може да си направиш домашна паста за зъби, като смесиш няколко капки лимонов сок и малко сода за хляб. Използвай я не по-често от 2-3 пъти в седмицата и до 1 месец ще забележиш резултата. Лимонът съдържа съставки, които могат да разтворят зъбния емайл, затова след това задължително изплакни устата си обилно с вода.

 

 

Ябълка – в нея има ябълчена киселина, която се използва в продуктите за избелване на зъбите. Редовната консумация на ябълки води до неутрализиране на бактериите, които водят до неприятен дъх и оцветяване. Когато човек яде ябълки, неговото количество слюнка се повишава, които отмива остатъците от храна и оставя зъбите бели.

 

Цитрусови плодове – плодовете като ананас, портокал и грейпфрут ни помагат да изплакнем зъбите си по естествен път, докато ги хапваме. В ананаса има бромелаин, което е естествено съединение, което почиства зъбите и има противовъзпалителен ефект.

 

Ягоди – в ягодите има ензими, които избелват зъбите. Вземи няколко ягодки и направи пюре от тях. След това натъркай зъбите си с пюрето и изплакни обилно с вода. Вземи един конец за зъби и почисти хубаво, за да премахнеш евентуално останалите семенца между зъбите.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия