Каква прическа да си избереш за бала

2015-05-21 19:20:00
Каква прическа да си избереш за бала
Снимка: freedigitalphotos.net

Абитуриентите вече се занимават с последни приготовления, тоалетът е готов и чака в гардероба, а вниманието е концентрирано върху предстоящите матури и изпити. Повечето момичета са толкова суетни, че до последно се колебаят какъв грим и каква прическа да си направят, за да бъдат неотразими в балната нощ.  Сега ще ти дадем някои модни съвети, които ще ти помогнат да решиш каква прическа да си направиш.

 

На първо място много зависи какъв ще бъде тоалета ти. Не бива да избираш прекалено сложна и тежка прическа, която ще те кара да се чувстваш зле. Помисли си и дали ще отива на формата на лицето ти. Тази година ще са модерни доста неща, което е супер, защото ще имаш голям избор.

 

Конската опашка. Тя е смятана за ежедневна прическа, но може да придобие много по-бляскав вид, когато се направи от специалист. Задължително трябва да е права и загладена добре, можеш да прибавиш и камъни или друг орнамент, който се връзва с роклята ти. Плитките и тази година са страшен хит. Не е нужно да сплиташ цялата си коса, може да сплетеш само бретона си, а останалата коса да пуснеш свободно. Разбира се, трябва да я оформиш, като може да избереш по-отпуснати къдрици. Стегнатите букли не са на мода, а и убиват младежкия вид.

 

Ако искаш да бъдеш с прибрана коса, избери балетен кок. Той е удобен, ако е направен качествено, а тази прическа е наистина секси и е подходяща за бал. Не бива да пропускаш, че прическата трябва да се съобрази и с деколтето на роклята. Ако нямаш презрамки, можеш да заложиш на изцяло вдигната коса. Така привличаш вниманието върху шията и раменете, задължително сложи колие или големи обеци.

 

Ако роклята ти е с едно рамо, избери прическа на една страна. Може да е частично пусната коса, само в зоната на голото рамо. Правилото гласи, че прическата трябва да е от страната на липсващата презрамка. Плитка на една страна също е вариант. Ако роклята е със затворено деколте, най-добре косата да е вдигната.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия