Няколко ефикасни средства, които ще ти помогнат да откажеш цигарите

2015-05-04 15:15:00
Няколко ефикасни средства, които ще ти помогнат да откажеш цигарите
Снимка: thinkstockphotos.com

Има доста пушачи, които пушат от години, но искат да се отърват от този вреден навик. Правят редица опита, но всеки път е безуспешно. Не се притеснявай, всеки може да се откаже от тютюнопушенето, стига да е достатъчно мотивиран и да прави няколко неща, които ще му помогнат по трънливия път на успеха.

 

Както всеки знае цигарите са причина за появата на редица болести като ракът на устата, ларинкса и белите дробове. Също така тютюнопушенето води до увреждане на черния дроб, сърдечно-съдовата система и бъбреците. Статистиката показва, че отровните вещества са вредни както за активните пушачи, така и за пасивните.

 

Повечето пушачи не се отказват от тютюнопшенето, защото се притесняват от абстиненцията, която си появява при по-голямата част от тях. Доказано е обаче, че това отшумява за месец – два и всеки може да устиска зъби и да го преодолее.

 

Виж няколко неща, които ще ти бъдат полезни при борбата с цигарите:

 

Валериан - той има успокояващо действие и намалява значително нервността. Валерианът ограничава раздразнителността и правя съня по-лек. Той е на билкова основа и за него няма нужда от рецепта. Може да се приема както на хапчета, така и под формата на чай.

 

 

Чесън – след като спреш цигарите, трябва да започнеш да приемаш чесън ежедневно поне в рамките на един месец. Това, което трябва да правиш, е да ядеш сутрин на гладно 2 скилидки чесън, преди обяд още две, като се пие след това чаша прясно изцеден лимон и още 2 скилидки преди вечеря. Този метод е изключително ефикасен, но има два минуса – неприятната миризма и това, че не е подходящ за хора с ниско кръвно налягане.

 

Женско биле – когато усетиш, че ти се пуши, вземи корени от женско биле и започни да ги дъвчеш. Тази билка детоксикира тялото и води до отвращение от тютюна. Не вярваш? Ами опитай!

 

Лайка – чаят от лайка намалява нервността и безпокойствието, които се проявяват при почти всеки човек, който наскоро е отказал цигарите. Чаят от лайка е препоръчително да се приема поне 2 пъти дневно, за да има ефект от него.

 

Джинджифил – дъвченето на корен от джинджифил не е никак приятно, но ефектът е огромен, така че ще трябва да стискаш зъби и известно време да практикуваш това неприятно занимание, докато не се отървеш от нуждата от цигари.

 

Овесена вода – тя представлява чаша вряла вода с две супени лъжици смлени овесени ядки. Препоръчително е да се приема след ядене и води както до намаляване на излишните килограми, така и до премахване на свободните радикали.

 

Плодове и зеленчуци – редовната консумация на плодове и зеленчуци детоксикира организма и намалява желанието за пушене. Те помагат за премахването на натрупаните в тялото свободни радикали и отстраняват голяма част от токсините.

 

Слънчоглед – слънчогледовите семки могат да се консумират както сурови, така и печени, това е въпрос на вкус. Те ще ти помогнат да се откажеш от цигарите, защото ще си зает да ги чоплиш и няма да мислиш за пушене. Не прекалявай обаче с тяхната консумация, защото това може да доведе до натрупване на излишни килограми.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
tonybadams
преди 9 години

най-доброто средство за отказване на цигарите и не само ,а и на др. вредни навици се нарича - Програмата изкуството на дипабето на " изкуството да живееш"много мои приятели се отказха от пушнето чрез тази програма


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия