Няколко домашни маски против акне

2015-02-11 12:45:00
Няколко домашни маски против акне
Снимка: thinkstockphotos.com

Почти всеки тийнейджър знае колко досадно нещо са пъпките. И понеже никой не иска да има акне, особено върху лицето си, трябва да се направи нещо по въпроса. На пазара има огромно разнообразие от продукти за почистване на лице, лекуване на акне, премахване на черните точки и т.н. Но от домашното по-хубаво няма! Предлагаме ти няколко домашни маски срещу пъпки, които да опиташ. Със сигурност ще има ефект!

 

Маска с ябълка и мед – със сигурност си наясно с лековитите способности на меда. Той има противовъзпалителни свойства, които ще ти помогнат. Ябълките също са изключително полезни за здравето. Те са пълни с антиоксиданти, които помагат на организма да се отърве от бактериите, които водят до появата на пъпки. За домашната маска с ябълка и мед са ти нужни 1 ябълка и 2 супени лъжици мед. Обели ябълката, намачкай я хубаво и я смеси с меда. Разбъркай, докато се получи хомогенна смес, след което нанеси върху лицето и остави маската да престои около 20 минути. След това изплакни с топла вода.

 

 

Маска с листа от мелия и куркума – куркумата и мелията имат противовъзпалителни и антимикробни свойства, които ограничават възпалението и убиват бактериите, причиняващи акне. Нужни са ти няколко пресни листа от мелия, което да направиш на паста. След това трябва да добавиш към тях малко куркума на прах и да нанесеш сместа върху засегнатите участъци. Остави маската върху лицето си около 20 минути, след което я измий със студена вода.

 

Лед – той също може да ти помогне в борбата с акнето. Пъпките обикновено водят до зачервяване и възпаление на кожата. Ежедневното триене на кубче лед върху лицето води до намаляване на зачервяването и възпалението, също така подобрява кръвообращението и ускорява процеса на заздравяване.

 

Маска с яйчен белтък и лимон – трябва ти едно яйце, от което да отделиш жълтъка от белтъка. След това изцеждаш сока на един лимон и го добавяш към предварително разбития на сняг белтък. Бъркаш и нанасяш сместа върху лицето. Остави маската 20-30 минути и след това изплакни с хладка вода.

 

Маска със сода и вода – след като хубаво почистиш лицето си с лосион, сложи върху пръстите си малко количество сода за хляб. Започни да търкаш лицето си с кръгови движения, като избягваш зоната около очите и не натискаш прекалено силно. След като минеш навсякъде, изплакни с хладка вода. След това сипи в някакъв съд малко количество вода и добави няколко лъжички сода. Нанеси тънък слой върху засегнатите участъци и остани така около 15 минути. Изплакни с вода и нанеси върху лицето си тонизиращ крем.

 

Маска с киви и мак -  обели едно киви и го намачкай хубаво. След това го смеси с 1 супена лъжица макови семена. Постави маската върху лицето си с кръгови движения и я остави за 15 минути. След това я изплакни с хладка вода. 

 

 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия