Балеажът - хитът на сезона в прическите

2015-04-29 17:31:00
Балеажът - хитът на сезона в прическите
Снимка: freedigitalphotos.net

Преди около две години ни заля нова мода в прическите, а именно – омбре ефектът. Изсветляването на върховете на косата стана хит сред известните личности и сред почти всички жени. То претърпя много разновидности, като видяхме сини, лилави и всякакви други нетипични омбрета. Сега можем да кажем, че тази мода отмина и дойде времето на балеажа. Какво е балеаж?

 

Балеажът представлява ефект „целуната от слънцето“, който се постига чрез боядисване на част от косата. Най-често се свързва с така модерният цвят „бронди“ (от blondie и brunette). Тази техника се появява в Париж през 1970 година, придобива популярност през 90-те години и сега отново е много актуална. Светлите нюанси придават нежност и пълнота на цветовете, а когато процедурата се направи качествено, резултатите са страхотни. Разбира се, може да се направи балеаж и в по-тъмни цветове при блондинките и по-светли при брюнетките.

 

 

Разликата с омбрето е, че косата се прави на кичури, а не се боядисва само в краищата. Тези кичури не се правят с фолио, а цветът трябва да се подбере много внимателно, защото сериозни разлики между боята и естествената коса, не вещаят добър ефект.

 

Прическата е приложима както на къса, така и на дълга коса. Кичурите не се правят от корените, а се преливат с естествения цвят. По този начин косата не изглежда „израснала“, а рязка граница – няма. При допуснати грешки, трудно може положението да се поправи, но един хубав балеаж може да изглежда страхотно. Освен това, той не изисква никаква поддръжка.

 

Недостатък на прическата е, че изсветляването на косата може да я направи суха и изтощена. Самата прическа не предполага особени грижи или поддържане, но е хубаво да се правят маски за боядисана коса, които да подхранят и хидратират косъма.

 

Балеажът стана любим и на много от холивудските звезди, като сред тях са Дженифър Анистън, Сара Джесика Паркър, Дрю Баримор, Джесика Бийл, Джулия Робъртс и Виктория Бекъм.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия