Модерните прически, които вредят на косата ти [+ снимки]

2014-09-11 14:31:00
Модерните прически, които вредят на косата ти [+ снимки]
Снимка: thinkstockphotos.com

Представителките на нежния пол обичат да експериментират с косата си. Трябва обаче да бъдеш внимателна, защото някои модерни и актуални прически могат да съсипят гривата ти. Имай предвид, че не всяка модерна прическа е подходяща за теб, затова не тормози косата си излишно.

 

Виж какво е препоръчително да избягваш, ако искаш да имаш красива и здрава коса:

 

Драстично омбре


 

Въпреки че отмина модата на тази прическа, все още има момичета, които си я правят. Хубаво е да не правиш рязка промяна в края на косата си, а да заложиш на финото Омбре, което ще направи косата ти по-различна и свежа, но няма да я изтощи. А и прекалено рязката смяна на цвета на косата не седи красиво.

 

Удължения на косата


 

Момичетата, които имат къса коса, често залагат на този метод за удължаване на гривата. Трябва обаче да бъдеш внимателна при избора на коса. Спри се на текстура и цвят, които преливат красиво в твоята собствена коса и не се забелязват отдалеч. Все пак идеята е да не се вижда, че си удължения, затова не привличай вниманието на околните излишно.

 

Плитки


 

Колкото по-стегната е плитката, толкова по-голям е шансът да те боли главата от нея. Това не означава да се откажеш от сложните и интересни плитки и да ходиш само на рибена кост, просто внимавай, когато си избираш прическа и се спри на нещо практично. Красотата може да изисква жертви, но те трябва да са в границите на разумното.

 

Коса като тебешир


 

Тази прическа е изключително подходяща за момичета, които искат малко разнообразие с временен цвят, но като цяло е препоръчително да се избягва, защото правя косата да изглежда суха и рядка.

 

Пастелни цветове


 

Тази прическа се поддържа доста трудно, защото изисква големи усилия и грижи. Ако не можеш да си отделяш достатъчно време на косата си, по-добре се спри на нещо друго.

 

Разбира се, човек не бива да се отказва от модните тенденции, но трябва да бъде внимателен, когато избира прическа за себе си. Това, че едно нещо отива на един човек, не означава, че ще седи по същия начин на друг. Познаваш се достатъчно добре, затова се спри на нещо, което ще те прави атрактивна и красива и няма да ти създава излишен дискомфорт.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
bilqna-asenova
преди 9 години

не мисля, че удъжителите вредят, но както и да е. Може би трябваше да вкарат и пресата за коса, сешоара, ...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия