Бабини съвети за красиви бели зъби

2015-04-16 13:04:00
Бабини съвети за красиви бели зъби
Снимка: thinkstockphotos.com

За да бъде човек приветлив, той трябва да бъде усмихнат. Но усмивката не е привлекателна, ако зъбите не са бели и в добро състояние. Трябва да се грижиш добре за устната си хигиена, за да се радваш на бели зъби и изящна усмивка. Виж как може да избелиш зъбите си у дома:

 

Задължително трябва да миеш зъбите си два пъти дневно – сутрин и вечер. От значение е и пастата за зъби, така че използвай само качествени продукти.

 

Може да избелиш зъбите си, като използваш сода бикарбонат. Трябва да внимаваш и да не натискаш много, защото содата може да повреди зъбния емайл. Процедурата не бива да продължава повече от седмица.

 

 

Вземи един лимон и го изстискай. Добави към него вода и в получената смес потопи четката си за зъби, след което измий с нея зъбите си.

 

Ако освен да избелиш зъбите си, искаш и да премахнеш зъбния си камък, вземи лъжичка мед и добави към нея сол. Търкай зъбите си веднъж седмично, като видим резултат ще има след около 2 месеца.

 

Сложи пепел от дърво върху пастата си за зъби. В нея има калиев хидроксид, който спомага за избелването на емайла. Не бива да използваш пепелта, ако имаш афти.

 

Вземи четката си за зъби и я потопи във вода, след това в кислородна вода и накрая в сол. Мий зъбите си не повече от 1 минута.

 

Ягодите също могат да ти бъдат полезни при избелването на зъби. Направи си паста от ягоди и сложи малка част от нея върху четката си за зъби, след което си измий зъбите. Ако те мързи да си правиш паста, вземи една ягода и натрий зъбите си. След това задължително трябва да използваш флуоридна паста.

 

Може да избелиш зъбите си, като ги търкаш с памуче, напоено с кислородна вода.

 

Направи си смес от сода бикарбонат и 3% разтвор на кислородна вода. Мий зъбите си не по-дълго от 1 минута и повтаряй процедурата веднъж седмично. В никакъв случай не бива да гълташ пастата, защото продуктите не са безвредни.

 

Бабините съвети, които ти предложихме, имат ефект, но трябва да бъдеш постоянен и да не се отказваш. Видима разлика ще има след около 2-3 месеца, което е дълъг период, но си заслужава постоянството.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия