Няколко ефикасни начина да натрупаш секси мускули

2015-04-15 18:30:00
Няколко ефикасни начина да натрупаш секси мускули
Снимка: Dreamstime

Ако от известно време тренираш редовно и се храниш правилно, със сигурност целта ти е оформиш тялото си и да натрупаш секси мускули. Не се плаши,че мускулите ще те направят да изглеждаш като културист. Стига да тренираш правилно, ще имаш точно такова тяло, каквото искаш. Как да го постигнеш?

 

Леконатоварващи упражнения – хубаво е да редуваш силовите тренировки с нещо по-леко като йога, пилатес и т.н. Те ще поддържат костите ти здрави, ще намалят риска от развитие на остеопороза и ще направят мускулите ти релефни. Нужни са ти по 30 минути леки упражнения след силови поне 5 пъти седмично, за да оформиш тялото си и да го направиш секси.

 

 

Хранене след тренировка – повечето жени избягват яденето след тренировка, защото смятат, че всичко, което хапнат, ще им се залепи. Всъщност, ако консумираш правилната храна, това няма как да се случи. След тренировка е препоръчително да ядеш храни, богати на въглехидрати и протеини. Избягвай енергийните барове, които продават във фитнес залите, защото те няма да ти помогнат да натрупаш така желаните мускули.

 

Силови тренировки – тук е много важно да не прекаляваш с тях, защото може да си създадеш сериозни здравословни проблеми или да се сдобиеш с тяло на културист, каквото не искаш. Вдигай по-леки тежести и прави упражненията правилно, за да насърчиш изграждането на мускулите.

 

Достатъчно сън – сънят е изключително важен и оказва влияние дори на мускулатурата. Когато човек спи, неговите мускули се възстановяват. Ако не спиш достатъчно, мускулите ти няма да имат достатъчно време да се възстановят от натоварванията на които си ги подложил през деня. Затова се старай да спиш по 7-8 часа, особено след тежка тренировка.

 

Повече вода – организмът ти трябва да е достатъчно хидратиран, за да функционира правилно. Затова се старай да пиеш по 2-2.5 литра вода дневно. Избягвай газираните напитки и фрешовете и наблягай на приема на вода и чай без захар.

 

Консумирай храни, богати на калций – калцият ти е нужен, за да бъдат мускулите ти здрави, а костите ти да са с добра плътност. Затова е хубаво редовно да консумираш храни като тофу, соево мляко, спанак, семена, ядки, семена Чиа и бадемово мляко.

 

Кардио тренировка преди повдигане – по принцип повечето хора, които искат да се отърват от излишните килограми, правят кардио след тренировката с тежести. По време на кардиото обаче мускулните влакна се разрушават, което затруднява изграждането на мускулите. Затова направи своето кардио, преди да вдигаш тежести.

 

Консумирай повече храни, богати на протеини – за да натрупаш мускулна маса, трябва да приемаш достатъчно протеини. Затова ги включи във всяко твое ядене, като наблягаш на консумацията на семена, ядки, листни зеленчуци, бобови растения и пълнозърнести храни.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия