Храните, които ще ти помогнат да се отървеш от "любовните дръжки"

2015-04-03 14:59:00
Храните, които ще ти помогнат да се отървеш от
Снимка: thinkstockphotos.com

Остават няколко седмици (или поне на това се надяваме!) до топлите дни, в които ще можем да се разхождаме с по-тънки и къси дрешки. През лятото обаче недостатъците на тялото се виждат по-лесно, затова е добре да се отървеш от нещата, които те притесняват, по от рано.

 

Ако имаш паласки и това те притеснява, може да решиш този проблем, като промениш хранителния си режим и наблегнеш на физическите упражнения.

 

Какво трябва и не трябваш да ядеш, за да отслабнеш?

 

Много е важно организмът ти да бъде хидратиран, за да топиш мазнините. Затова пий по минимум 2 литра вода дневно, а през лятото трябва още по-голямо количество заради жегата.

 

 

Консумацията на плодове и зеленчуци също е важна при борбата с „любовните дръжки“. Трябва да ядеш поне няколко плода дневно.

 

Месото трябва рядко да присъства в менюто ти, като мазните червени меса са напълно забранени. Може да ядеш 1-2 пъти седмично нетлъсто месо.

 

В никакъв случай не бива да пропускаш закуската. Тя е много важна и трябва да е богата на фибри.

 

Колкото и да обичаш пържени храни и мазни сирена, сведи тяхната консумация до минимум, ако искаш да се отървеш от паласките.

 

Трябва по-често да консумираш храни, богати на калций като млечни продукти, зеле и ряпа.

 

На повечето хора им е трудно да се откажат от сладките неща, но трябва да забравиш за храните и напитките, които съдържат преработена захар като бонбони, бисквити и подсладени безалкохолни.

 

Редовната консумация на боб ще ти помогне да стопиш паласките. Той съдържа разтворими фибри, които оказват благоприятно влияние върху добрите бактерии в червата.

 

Наблегни на консумацията на храни, богати на витамин С, като червени чушки, портокали, ягоди и др.

 

Освен какво ще ядеш, много е важно да спортуваш редовно и да спиш качествено. Няма как да се отървеш от излишните мазнини, ако не стъпваш във фитнес залата и спиш по няколко часа. За да функционира организмът ти правилно, трябва да е отпочинал и да водиш здравословен начин на живот. Вместо постоянно да си на диета и да не можеш да се отървеш от мазнините заради йо-йо ефектът, промени хранителния си режим, спортувай редовно и лятото ще имаш тялото, което искаш.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия