Как да отслабнем без диета [част първа]

2014-11-01 12:10:00
Как да отслабнем без диета [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Диетите са кошмарът на всяка жена. Вероятно всяко момиче някога през живота си се е запитвало дали е дебело. Така се започва с изтощителните хранителни режими, глада и борбата за мечтаното тяло. Диетите не са особено полезни, особено когато сме в тийнейджърска възраст. Затова трябва да си изберете друг способ за отслабване. Сега ще ви разкажем повече как да отслабнете без диети и глад.

 

Хранете се под часовник. Сложете си таймер, отделете 20 минути за хранене и се яжте бавно. Това е първата стъпка към отслабването. Идеята е да се храните бавно и да дъвчете добре храната си. Повечето хора дъвчат прекалено бързо и недостатъчно. Освен това, ограничението във времето ще ви избави от преяждането, защото „нещо е останало.“ Не се притеснявайте да оставите храна, която не можете да изядете.

 

 

Спете повече. Един час повече сън всяка нощ помага на човек да се сбогува с около 7 килограма на година. Това твърдят учени от университет в Мичиган, които са провели изследване. Оказва се, че когато не си доспиваме, имаме по-силен апетит и сме склонни да приемаме много повече калории.

 

Повече зеленчуци. Твърде вероятно е да не консумирате необходимото количество зеленчуци дневно. Опитайте се да хапвате повече свежа храна. Гответе зеленчуците без да им добавяте мазнина, слагайте подправки и лимонов сок, за да избегнете мазните дресинги.

 

Супа. Опитайте се да хапвате по-често супи. Те ще запълнят стомаха ви и ще ви създадат усещането за ситост. Хапвайте бавно и с удоволствие. Опитайте да намалите солта в супата. Можете да използвате замразени зеленчуци, които да приготвите на зеленчукова супа.

 

Пълнозърнести храни. Недейте да ги пропускате, защото съдържат фибри. Фибрите са много важни и полезни, затова хапвайте зърнени храни. Учените смятат, че дори по този начин можете да повлияете на холестерола.

 

Мечтаните дрехи. Всяко момиче си мечтае да „влезе“ в любимите си дрехи. Може това да е рокля от преди няколко лета, обикновени джинси или просто къса пола. Извадете тези дрехи и ги наблюдавайте. Гледайте ги всеки ден. Определено това ще ви мотивира в отслабването.

 

Пропуснете бекона. Хубаво е да си хапвате месо, но не и толкова мазно. Затова пропуснете бекона и го заменете с нещо по-диетично. Опитайте да хапвате филе, пуешко или пържолка, вместо мазния бекон. Определено ще си спестите калории, които често забравяте, че приемате.

 

Направете си пица. Пицата е една от забранените храни, когато сме на диета. Разбира се, можете да си я направите диетична. Вместо мазния кашкавал и съмнителното месо, изберете повече зеленчуци, гъби, подправки и нискокалорично сирене.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия